İhale kanunu jet hızıyla deliniyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP hükümeti, 22 Temmuz erken genel seçim öncesinde ihale kanununu delen yasa teklifi hazırladı. Düzenlemeye göre, firmalarla 3 yıllık çerçeve sözleşmesi imzalayacak olan kamu kurum ve kuruluşları, bu süre için ihale kanununun hükümlerine göre ihaleye çıkmadan fiyat teklifi almak suretiyle ihtiyaçlarını giderecek.

Kamu yöneticileri 'fiyat teklifi' uygulamasıyla seçim öncesi istedikleri gibi hareket edebilecek. Ayrıca, çerçeve sözleşmenin yapılmasına ilişkin ihalelerde ödenek şartı aranmayacak. Böylece kamu yöneticisi istediği miktarlarda ihaleye çıkabilecek.

AKP Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın TBMM Başkanlığı'na verdiği ve dün jet hızıyla gündeme alınan teklifin, bugün TBMM Bayındırlık Komisyonu'nda görüşülerek kabul edilmesi bekleniyor.

Seçim öncesinde kamu yöneticilerine ihale yasasına uymadan mal alımı imkanı tanıyan teklifin gerekçesi şöyle anlatıldı:

'Daha çabuk alınacak'

"Çerçeve sözleşmeler ile idarelerin ihtiyaç duyduğu mal ve hizmet alımlarını her defasında ihale işlemlerinin bütün safhalarının tekrarlanması yerine, çerçeve sözleşmeye taraf olan isteklilerden sadece fiyat teklifi almak suretiyle daha çabuk ve gereken miktarda temin etmeleri imkanı sağlanmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber