Ultrason için 3 MR için 10 günlük sınır

Tetkik ve görüntüleme için aylarca beklemeye son. Ultrason için verilecek randevu 3 günü, MR, tomografi randevusu 10 günü geçmeyecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Ağustos 2018 08:59, Son Güncelleme : 05 Ağustos 2018 11:04
Ultrason için 3 MR için 10 günlük sınır

Hastanelerde tetkik ve görüntüleme işlemleri için aylarca beklemeye son. Özellikle görüntüleme işlemleriyle ilgili uzun süre sonrasına randevu verilmesi uygulamasının önüne geçmeyi hedefleyen Sağlık Bakanlığı, bu konuda hastaneler için kriterler belirledi. Hazırlıkları süren çalışmada ultrason tetkiki için en fazla 3 gün, MR için en fazla 10 gün sonrasına randevu verilmesi planlanıyor. Bilgisayarlı tomografi ve EEG çektirmek isteyen hastalar verilecek randevu süresi de 10 günü aşmayacak. EMG için ise bu sürenin maksimum 20 günü olması hedefleniyor.

PERSONEL TAKVİYESİ

Hastanelerin süre kriterlerini karşılayıp karşılamadığı da takip altında tutulacak ve hastane değerlendirme aşamasında kullanılacak. Bakanlık ayrıca kriterlerin karşılanabilmesi için hastanelerin teçhizat ve personel sayılarını da gözden geçirecek. Eksiklik varsa süratle tamamlanacak ve randevular için maksimum bekleme süre uygulaması bu yıl içinde başlatılacak.

Doruk ÇAKAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber