Tutuklular, bedelli askerlik başvurusu yapabilir mi?

Bedelliden tutuklu veya hükümlüler de yararlanabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Ağustos 2018 16:45, Son Güncelleme : 07 Ağustos 2018 18:04
Tutuklular, bedelli askerlik başvurusu yapabilir mi?

Bedelliden tutuklu veya hükümlüler de yararlanabilir mi?

1111 sayılı Askerlik Kanununa eklenen Geçici 55. Madde ile bedelli askerlik imkanı getirilmiştir. Söz konusu madde de tutuklu ve hükümlü olanlar ile ilgili bir düzenleme bulunmamaktadır. Söz konusu maddenin son fıkrası aşağıdaki şekildedir.

"Bedelin ödenmesi ve uygulamaya ilişkin usul ve esaslar Milli Savunma Bakanlığınca belirlenir."

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğünün internet sitesinde bulunan "Sıkça Sorulan Sorular" bölümünde yer alan bilgi aşağıdaki şekildedir.

"Bedelli askerlik hizmeti için nereye müracaat edeceğim?
Yurt içindekiler askerlik şubelerine, yurtdışındakiler yurt dışı temsilciliklerine, tutuklu/hükümlü olanlar cumhuriyet başsavcılığına başvurularını yapabilecektir. Ayrıca yükümlüler e-devlet üzerinden de müracaatlarını yapabilecektir. Askere sevk evrakını askerlik şubelerinden veya e-devletten alanlar, sevk evrakını aldıktan sonra hastaneye sevk edilerek rapor alanlar veya "askerliğe elverişli değildir" kararlı rapor alanlar askerlik şubelerine başvurarak işlemlerini başlatabileceklerdir."

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğünün yukarıdaki açıklamasına göre tutuklu ve hükümlü olanlarında bedelli askerlikten yararlanma hakkı bulunmakta olup, başvuru Cumhuriyet Başsavcılıkları kanalı ile yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber