YÖK yolsuzluğun rövanşında sıkıştı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 06:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YÖK ilaç yolsuzluğu davasının rövanşı olarak gördüğü AÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı atamasında seçilen iki aday da görevi kabul etmeyince üçüncü kez karşısında aynı listeyi buldu

YÖK atamamak için inat ettiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Çorapçıoğlu konusunda bu defa köşeye sıkıştı. Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, fakültedeki seçimde en fazla oyu elde etmesine karşın YÖK'ün dekan olarak atamadığı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nun ismini 3. defa YÖK'e birinci sırada gönderdi.

YÖK Aralık 2006'da Çorapçıoğlu'nu Tıp Fakültesinde yapılan eğilim yoklamasında en fazla oyu almasına rağmen yeniden dekanlığa atamamış, yerine yoklamaya katılmayan Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Özdiler'i atamıştı. Kararın ardından Özdiler ve Tıp Fakültesi hastanesi başhekimi ve yardımcıları istifa etmişti. En yüksek oyu almasına rağmen YÖK tarafından dekanlığa seçilmeyen Prof. Çorapçıoğlu da Ankara 15'inci İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazanmıştı. Mahkeme kararında, ?Hukuka aykırılığı açık olan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'na davacının atanmamasına ilişkin dava konusu işlemin ise uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir? denilmişti.

YÖK'ün karara itirazı da reddedilirken, karar doğrultusunda YÖK Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras'tan yeni aday listesi istedi. Rektör Aras da Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu, Prof. Dr. Erol Özdiler ve Prof. Dr. Ali Sabri Kemahlı'nın olduğu 3 kişilik listeyi aynen yolladı. YÖK bu defa Prof. Kemahlı'yı üçüncü sıradan atadı ancak o da görevi kabul etmedi. Bunun üzerine Çorapçıoğlu 15'inci İdare Mahkemesi kararı uygulanmadığı için YÖK aleyhine suç duyurusunda bulundu. Rektör Aras bu defa atamanın yapılması için ve 15'inci İdare Mahkemesi kararının uygulanması için listeyi bir kez daha gönderdi. 3 isimden Çorapçıoğlu dışındaki 2 sini atayan YÖK'ün bu defa ne yapacağı merak konusu oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber