Müfettişler, 'İhmal kimde?' bulamadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nın Dink suikastının önlenmesinde ihmali olup olmadığını inceleyen dört müfettiş ortak bir kanıya varamadı. Kararı yargı verecek

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nın, Hrant Dink suikastının önlenmesinde bir ihmalinin olup olmadığını araştıran dört müfettiş, ortak bir kanıya ulaşamadı. İki mülkiye müfettişi, jandarma istihbaratta görevli 4 er hakkında soruşturma izni verilmesi gerektiğini belirtirken, iki jandarma müfettişi soruşturmayı gerektirecek kadar sağlam bir iddianın bulunmadığını öne sürdü.

Dink'i öldürdüğü öne sürülen Ogün Samast'ı azmettirdiği gerekçesiyle hakkında müebbet hapis cezası talep edilen Yasin Hayal'in eniştesi Coşkun İğci, suikastın düzenleneceğini jandarmaya haber verdiğini öne sürmüştü. İçişleri Bakanlığı, iddiaları incelemek üzere, 22 Şubat'ta 4 kişilik bir heyet gönderdi. Müfettişler 4 Nisan'da raporlarını tamamladı.

Mülkiye müfettişleri İstihbarat Şube Müdürü Yüzbaşı Metin Yıldız, Uzman Çavuş Veysel Şahin, Başçavuş Okan Şimşek ve Merkez Karakol Komutanı Başçavuş Cevat Eser hakkında ise 'soruşturma izni verilmesi' gerektiği yönünde görüş bildirdi. Raporda 'karşı oy' bildiren iki jandarma müfettişi ise İğci'nin tek taraflı ve soyut bir ifade verdiğini, iddialarını destekleyecek somut delil bulunmadığını öne sürdü.

Müfettişler arasındaki görüş ayrılığı nedeniyle ön rapor Bakanlık'a gönderildi. Dosya, karar verilmesi için Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber