Sayın Paşam siz kimsiniz?

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

şamil tayyar

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), 75 ilde örgütlenmiş ve yaklaşık 260 bin üyesi olan en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri. İlk kez bu seçimde ortak aday çıkarmışlar. Emekli astsubay Galip Kaplan'ı meclise göndermek istiyorlar. Seçilirse meclise giren ilk astsubay olacak.

Ortak hareketi doğuran nedenler çok ama ?aşağılanma, horlanma, unutulma ve sadece kötü emsallerde akla gelme' birkaçı. Sözgelimi, ?Bir başçavuş kadar maaş alamıyoruz', ?Başçavuş gibi' ifadelerden inciniyorlar. Ya da terörle mücadele tarihi anlatılırken sadece subaylardan söz edilmesi üzüyor onları.

Kaplan ve TEMAD Genel Başkan Yardımcısı Ergül Kumaş, önceki gün konuğumuzdu. Laf lafı açtı; Kumaş, ilginç bir öyküyü paylaştı bizimle. Biliyorsunuz, SKY Türk'te ?Kan Uykusu' adıyla, geçmiş dönemlere ait Doğu'daki terörle mücadele görüntüleri yayınlanıyor. Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu başta olmak üzere çok sayıda emekli subayın da görüşlerine yer veriliyor. Ama aralarında hiçbir astsubay yok.

Kumaş'ın dikkatini çekiyor. Telefona sarılıp Pamukoğlu'nu arıyor: ?Programlarınızı dikkatle izliyorum. Görüş belirten tek astsubay yok. Merak ediyorum, acaba o operasyonlar sırasında astsubaylar firarda mıydı? Hastalanmışlar mıydı?' Bu mecazi soru karşısında Pamukoğlu sinirleniyor: ?Sen kimsin? Koskoca TSK'nın bir paşasıyla nasıl konuşuyorsun?'

Bu cevap karşısında emekli astsubayımız da öfkeleniyor: ?Siz koskoca TEMAD'ın genel başkan yardımcısıyla nasıl konuşuyorsunuz?' Kumaş'ın devam eden şu cümlesi daha anlamlı: ?Ben bu göreve seçilerek geldim, peki siz nasıl geldiniz?'

Daha sonra iş tatlıya bağlanıyor. Pamukoğlu, bir sonraki programda astsubaylara da yer veriyor. Fakat, bir emekli askerin kendini tanımlarken demokratik hayat tarzının en önemli unsurlarından olan ?seçim' yöntemine vurgu yapması, bence çok anlamlı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber