70 sağlık kuruluşu hakkında inceleme

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 02 Haziran 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Sigortalar Kurumu, İstanbul'da anlaşmalı olduğu 400 sağlık kuruluşunun 70'inde suistimal yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Kayıtdışı hekim kullanımı, bazı hekimlerin kamudan özel sağlık kuruluşlarına komisyon karşılığı aşırı hasta sevk etmesi, başlıca 2 soruşturma konusunu oluşturdu.

Üçüncü sırada ise hastalara yapılan gereksiz tedavi ve ameliyatlar var.

SSK müfettişlerinin önündeki soruşturma dosyalarında, bir doktorun 75 bin dolar karşılığında kamudan özel sağlık kuruluşuna hasta sevk etmesi, 1 fizyoterapistin günde 100 saat fizyoterapi uygulaması yapması gibi uygulamalar var.

Burundaki eğriliklerin düzeltildiği birçok ?deviasyon? ameliyatı sırasında gereksiz yere yapılan bademcik operasyonlarının da SSK'ya fatura edildiği iddialar arasında...

Denetim mekanizmalarının yeterli olmadığını belirten Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği'nin Başkanı Muharrem Usta ise Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yeni uygulamalarıyla sorunun aşılacağını düşünüyor.

Sağlık hizmetinin özel sektöre açılmasının çok hızlı olduğunu söyleyen Muharrem Usta, kontrol mekanizmalarının sağlıklı çalışması gerektiğini dile getirdi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Profesör Doktor Özdemir Aktan ise hükümetin sağlıkta dönüşüm programının hastaların tedavi güvenliğini ortadan kaldırdığını savundu. Prof. Dr. Özdemir Aktan, ?Bu yaşanan sorunlar sürpriz değil, olan hastalara oluyor, biz uyarmıştık hastaların ceplerinden ödediği paranın miktarı da hızla artıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber