Eğitim-Sen 7 Temmuz'da meydanlara çıkıyor

Haber Giriş : 05 Haziran 2007 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, AKP hükümetinin uyguladığı sosya-ekonomik politikaları protesto etmek, Temmuz'da ek zam talebini güncelleştirmek ve ek ders ücretlerinde yaşanan yanlış uygulamanın düzeltilmesini sağlamak için 7 Temmuz'da tüm Türkiye'de alanlara çıkacaklarını açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, AKP hükümetinin uyguladığı sosya-ekonomik politikaların eğitim ve bilim emekçilerinin insanca yaşamanı sürdürmelerini zorlaştırdığını belirtti. Enflasyona endeksli ücret artışı belirleme politikasında uygulanan IMF- Dünya Bankası (DB) politikalarının iflas ettiğine dikkat çeken Dinçer,"4.5 yıllık AKP hükümetinin sosyo-ekonomik politikalarına baktığımızda eğitim emekçilerinin yüzde 30'unun açlık, yüzde 70'inin ise yoksulluk sınırının altında olduğu görülüyor" dedi.

TEMMUZ AYI ÜCRET ARTIŞLARI YENİDEN HESAPLANMALI

Ocak'ta yapılan enflasyona endeksli olarak yapılan ücret artışının yetersiz olduğunu vurgulayan Dinçer, gıda ve kira başta olmak üzere ortaya çıkan artışların enflasyon hedeflerinin çok üzerinde olduğunu söyledi. Temmuz ayı ücret artışlarının reel kayıpların dikkate alınarak tekrar hesaplanmasını isteyen Dinçer, "Ayrıca, öğretmenlerin ek ders ücretlerinde Mart ayından bu yana uygulanan yeni düzenleme, kazanılmış haklarımızı geri götüren bir uygulamadır. Ek ders ücretlerinde kazanılmış haklarımızı kaybettiren bu düzenleme derhal geri çekilmeli, ek ders ücretlerine eski düzenlemeye geçilmelidir" diye konuştu.

Dinçer, AKP hükümetinin uyguladığı sosya-ekonomik politikaları protesto etmek, Temmuz'da ek zam talebini güncelleştirmek, ek ders ücretlerinde yaşanan yanlış uygulamanın düzeltilmesini sağlamak için 7 Temmuz'da tüm Türkiye'de alanlara çıkacaklarını açıkladı.

ÖĞRETMENLER YAPILAN ZAMLA GRAMLA ALIŞVERİŞ YAPIYOR

Açlık ve yoksulluk sınırı için gerekli olan ücretler baz alındığında AKP hükümetinin iktidar döneminde açlık sınırının yüzde 91.4, yoksulluk sınırının ise yüzde 104 artığının altını çizen Dinçer, şöyle konuştu: "Bir öğretmenin aylığındaki ortalama artış yüzde 74.4'te kalmıştır. Aynı şekilde bir öğretmenin aldığı bir aylık maaşı ile aylık giderlerinin 2002'de yüzde 52.6'sı karşılanırken, bu oran 2007'nin Nisan ayında yüzde 45 seviyelerinde kaldı. 1 Ocak 2007'de 9/1 kademesinde görev yapan bir öğretmenin aylığında 31.20 YTL'lik artış olmuştur. Bu artış günlük 1.04 YTL anlamına gelmektedir. Günlük 1.04 YTL'lik artışla ancak gram türünden alışveriş yapılabiliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber