Ebelere hemşirelik yetkisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Hemşirelik Kanunu'na göre, en az 3 yıldan beri yataklı tedavi kurumlarında fiilen hemşirelik yapan ebeler, talepleri halinde hemşirelik yetkisiyle görevlerine devam edebilecek.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Vekili Orhan Gümrükçüoğlu, hemşire sayısının yetersizliğinden dolayı ebelerin bazı sağlık kuruluşlarında hemşire olarak çalıştırıldığını, ancak ebelerin özlük hakları, hukuki durumları ve görev tanımlarının hemşirelerden farklı olduğunu söyledi.

Gümrükçüoğlu, 2 Mayısta yürürlüğe giren yeni Hemşirelik Kanunuyla, hak kaybına neden olmamak için ebelik diplomasına sahip olduğu halde en az 3 yıldan beri yataklı tedavi kurumlarında fiilen hemşirelik görevi yaptığını belgelendiren ebelere, talepleri halinde bir defaya mahsus olmak üzere hemşirelik yetkisiyle görevlerine devam edebilme hakkı tanındığını bildirdi.

Son 3 yıldır görev yapılan yerin kamu ya da özel yataklı tedavi kurumu olduğuna bakılmayacağını belirten Gümrükçüoğlu, farklı yerlerde yapılan hizmetlerin de birleştirilebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber