İntihar girişiminde bulunanlara bakanlık desteği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı tarafından intihar girişiminde bulunan kişilere destek amacıyla başlatılan ''Acil servislerde intihar girişiminde bulunanlara psikososyal destek ve krize müdahale'' projesi kapsamında, İstanbul'da 2 hastanenin acil servisinde ''Psikososyal Destek Birimi'' oluşturuldu.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Abdülkadir Tabo, intihar girişiminde bulunanların getirildikleri acil servislerde tıbbi sorunlarının giderildiğini söyledi. Ancak çoğunlukla söz konusu kişiye içinde bulunduğu duygusal durumun gereği olarak yeterince ''psikososyal destek

ya da psikiyatrik yardım sağlanamadığını'' dile getiren Tabo, bunda acil servis koşullarının etkisi olduğunu ifade etti.

Tabo, projenin bu noktada görülen ihtiyaç nedeniyle geliştirildiğini belirterek, ''Proje, kriz hali içerisinde intihar girişimi sonucu bir şekilde acil servislere başvuran insanlara yeterince psikiyatrik ve psikososyal destek sağlandığında, bunların intihar girişimlerinin bundan sonraki dönemlerde önlenebileceği, sorunlarını çözmelerine yardımcı olunabileceği noktasında bir kabule dayanıyor'' dedi.

Bu amaçla bakanlık tarafından 30 ilde ''Acil Serviste İntihar Girişiminde Bulunanlara Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Projesi'' başlatıldığını ifade eden Abdülkadir Tabo, bu kapsamda İstanbul'da da Şişli Etfal ve Haydarpaşa Numune eğitim ve araştırma hastanelerinin pilot hastane olarak belirlendiğini, Nisan ayında ''Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Birimleri'' oluşturulduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber