AK Parti'nin üç silahı duble yol, TOKİ, KÖYDES

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 09 Haziran 2007 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim kampanyası sırasında demokrasi kadar icraata da vurgu yapmaya hazırlanan AK Parti, seçim broşürlerinde duble yollar, TOKİ ve KÖYDES çalışmalarını anlatıyor

Seçim beyannamesine son rötuşları yapan AK Parti, yalnız demokrasi vurgusu değil, icraatını da ön plana çıkaracak. AK Parti, bugüne kadar yaptığı icraatını bir bir sayarak, "Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır" diyecek. AK Parti'nin kullanmaya hazırlandığı en önemli iki silahı ise duble yollar ve KÖYDES çalışmaları oluşturacak. AK Parti'nin hazırladığı seçim broşürlerinde, Türkiye'nin en büyük ulaşım hamlesinin AK Parti döneminde gerçekleştiğine dikkat çekilerek, "AK Parti döneminde hizmete açılan duble yolların uzunluğu, 6616 km'si tamamlanmış, 584 km'si yapım aşamasında olmak üzere toplam 7200 kilometredir" denildi. Toplu Konut İdaresi dört buçuk yılda dar ve orta gelir grubundaki ailelere 260 bini aşkın konut teslim etti. 140 bin konut da teslim aşamasına getirildi. TOKİ'nin bu başarısı seçim kampanyasının önemli silahlarından biri olacak.

KÖYDES İKİNCİ SİLAH

AK Parti döneminde köylere yönelik en büyük hizmet hamlesinin başlatıldığının vurgulandığı seçim broşüründe, KÖYDES Projesi'nin tamamlanmasıyla bütün köylerin yol ve suya kavuşacağının altı çizildi. AK Parti iktidarının, sadece KÖYDES Projesi için 4.2 milyar YTL ödenek ayrıldığının vurgulandığı broşürde, "Proje kapsamında 2006 yılında, 1449 köye şebekeli içme suyu ulaştırıldı, 7134 köyün içme suyu şebekesi yenilendi" denildi. AK Parti, yıllardır bitirilemeyen ?yüzyılın projelerine' kendi iktidarları döneminde nokta konulduğunu da meydanlarda kullanmaya hazırlanıyor. ?Hayaldi gerçek oldu' başlığı altında kullanacak başlıklar şöyle:

?HAYALDİ GERÇEK OLDU'

Bolu Dağı Tüneli AK Parti döneminde tamamlandı. Ankara ile İstanbul arası 3,5 saate indi. Mavi Akım Projesi'nin açılışını yapmak AK Parti'ye nasip oldu. Özal'ın hayalini kurduğu, Demirel'in temelini attığı Bakü-Tiflis- Ceyhan Boru Hattı'nda ilk petrol yine AK Parti döneminde aktı. GAP'ın temel unsurlarından olan Ilısu Barajı'nın temelini atmak yine AK Parti'ye nasip oldu. Yapımına 1995'te başlanan ve sürekli tartışma konusu edilen Karadeniz Sahil Yolu da yine bu dönemde bitti.

MİTİNGLERE SİİRT'TEN START

Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz'da yapılacak seçimlere partisinin 53 ilde düzenleyeceği mitinglere katılarak hazırlanacak. Başbakan, ilk mitingini 15 Haziran'da milletvekili seçildiği Siirt'ten verecek. Başbakan, miting programını seçimlere bir gün kala 21 Temmuz'da Osmaniye ve Hatay mitingleriyle tamamlayacak. Başbakan Erdoğan'ın katılamadığı illerde AK Parti, Abdullah Gül'ün katılımıyla mitingler düzenleyecek. Başbakan Erdoğan, seçim mitinglerinin ilkine kendi kişisel ve siyasi yaşamı bakımından tarihi bir öneme sahip Siirt'ten başlayacak.

GÜNDE 2 MİTİNG

15 Haziran'da partisi tarafından Siirt'te düzenlenecek olan mitinge katılacak olan Başbakan Erdoğan, 16 Haziran Bingöl ve Muş, 17 Haziran Şanlıurfa, 19 Haziran Ağrı ve Iğdır, 22 Haziran Batman ve Erzincan, 23 Haziran Elazığ ve Malatya, 24 Haziran Adıyaman ve Diyarbakır, 26 Haziran Gaziantep ve Kahramanmaraş programlarıyla Doğu ve Güneydoğu mitinglerini tamamlayacak. Daha sonra İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi, Ege ve Marmara Bölgesi'ne geçecek olan Erdoğan, miting programını 21 Temmuz'da Osmaniye ve Hatay mitingleriyle tamamlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber