KESK: Siyasal krizin çözümü köklü demokratik dönüşüm

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2007 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, siyasal krizin çözümünün, her alanda köklü demokratik dönüşümün sağlanmasıyla mümkün olduğunu belirterek, siyasal alanda acilen demokratikleşme süreci başlatılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) ortak basın toplantısı düzenledi.

TMMOB Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda, katılımcı kuruluşlar adına ortak açıklamayı KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul yaptı.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Tombul, siyasette, ekonomide, sokaklarda ve toplumsal yaşamın her alanında gerilim ve krizin giderek tırmandığını ifade etti.

Krizin çözümü için siyasal alanda acilen bir demokratikleşme süreci başlatılması gereğini vurgulayan Tombul, "Bunun için seçim sistemi ve siyasi partiler yasası derhal değiştirilmelidir. Temsil sistemi, yasaklardan ve eşitsizliklerden arındırılarak demokratik bir içerikle yeniden düzenlenmelidir" diye konuştu.

Tombul, son günlerde Türkiye'nin dört bir tarafının yeni cenazeler ile sarsıldığını, ağlayan tüm annelerin acısının yürekleri yaktığını belirterek, "Son 20 yılı aşkın bir süreç bu sorunun şiddete dayalı politikalarla çözülemeyeceğini göstermiştir. Biz bütün sorunlarda olduğu gibi bu sorunun da barışçıl ortamda ve demokratik yöntemlerle çözülebileceği inancını taşımaktayız" dedi.

Çözümünün, eşit, özgür, bağımsız, demokratik ve laik bir Türkiye'de bir arada kardeşçe yaşam anlayışının egemen olmasından geçeceğini ifade eden Tombul, tüm siyasi partileri seçim döneminde kamplaşma ve ayrışmayı körükleyen bir söylemden uzak durmaya çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber