Erdoğan'ın benzerine protokol torpili

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Haziran 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOLU'nun Mudurnu İlçesi'nde düzenlenen İpek Yolu Kültür ve Turizm Festivali'ne katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Başbakan'a benzeyen DP'li Rafet Özdemir'i görünce şaşırdı. Özdemir ile bir süre sohbet eden Bakan Güler, Başbakan'ın benzerini protokole oturttu.

Tarihi evleri ve konakları ile ünlü Mudurnu'da bu yıl ilk kez düzenlenen ?İpek Yolu Kültür ve Turizm Festivali' renkli görüntülere sahne oldu. Festival, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bolu Valisi Ali Serindağ, Mudurnu Kaymakamı Ömer Duran, AKP Bolu Milletvekilleri Metin Yılmaz, Yüksel Coşkunyürek ve vatandaşların katıldığı festival yürüyüşü ile başladı. Hükümet binası önünden mehteran gösterisi eşliğinde gerçekleşen yürüyüş, Atatürk Meydanı'nda son buldu. Meydanda düzenlenen mehteran ve halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi.

Konuşmasında Mudurnu'yu çok beğendiğini ve görev süresi içerisinde ilçeye 203 milyon YTL yatırım yaptıklarını söyleyen Bakan Güler, ?Göreve geldiğimizde 6 ilde doğalgaz bulunuyordu. Şu an bu rakam 60 ile ulaştı. Bu muazzam bir rakamdır'' dedi. Bakan Güler konuşmasını, ?Derelerimiz sazansız, şiirlerimiz ozansız, minarelerimiz ezansız kalmasın'' diye tamamladı.

Bakan Güler'in konuşmasının ardından Mudurnu Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan yöresel giysiler defilesi düzenlendi. Öğrencilerin yöresel kıyafetleri sunduğu defile devam ederken öğle ezanı okunmaya başladı. Bu sırada defileye ara verilerek, ezanın bitmesi beklendi. Ezanın tamamlanmasıyla birlikte defile kaldığı yerden devam etti.

Defileyi izleyen Bakan Güler, kalabalık arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a benzerliği ile tanınan Rafet Özdemir'i fark etti. Bakan Güler, yanında bulunan milletvekillerine Özdemir'i çağırmalarını istedi. El haraketleriyle çağrılan Özdemir, heyecanla Bakan Güler'in yanına geldi. Benzerliği nedeniyle daha önce birçok televizyon programına çıkan, aynı zamanda DP Mudurnu İlçe Teşkilatı'nda görevli olan kasap Özdemir'in karşısında Bakan Güler, şaşkınlığını gizleyemedi.

Bakan Güler, bir süre sohbet ettiği Özdemir'i protokole oturttu. Özdemir, festivali, protokol üyeleri ile birlikte yan yana oturarak izlemenin keyfini çıkardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber