Eğitim Sen, disiplin cezasından dolayı sınava giremeyen öğretmenlere sınav

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Haziran 2007 22:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen, 20.10.2006 günlü, 26325 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ve Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik'in içerdiği düzenlemelerden hukuka aykırı gördüklerinin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle, Kasım 2006'da Danıştay'a başvurmuştur.

Başvuru üzerine Danıştay İkinci Dairesi'nin 27.3.2007 gün ve 2006/3752 esas sayılı kararıyla yürütmenin durdurulmasına ilişkin istemlerin bir bölümünü haklı bulunmuş ve üç düzenleme hakkında yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir. Yürütmesi durdurulan düzenlemelerden biri de adı geçen yönetmelik kapsamındaki eğitim kurumlarında görev yapmak üzere başvurabilecek öğretmenlerde aranacak koşulların sıralandığı 5. maddenin 1. bendinin ?Son üç yıllık görev süresi içinde, maaş kesimi veya aylıktan kesme cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak? biçimindeki (d) alt bendidir.

Yönetmelik uyarınca yapılması gereken sınavların ilki 5 Mayıs 2007 günü yapılmış, ancak bu sınavlara son üç yıllık görev süresi içinde maaş kesimi ya da aylıktan kesme cezasından daha ağır ceza alan öğretmenlerin katılmaları engellenmiştir. Yürütmenin durdurulması kararı üzerine, bu öğretmenler de 5 Mayıs 2007 günü yapılanın benzeri olan bir sınava girme hakkı kazanmışlardır. Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Sen tarafından, belli bir ağırlıktaki disiplin cezası ile cezalandırıldıkları gerekçesine dayanılarak sınava girme hakları ellerinden alınan öğretmenlerin, Danıştay kararından sonra da bu haktan yoksun bırakılmaları durumunda Danıştay kararının uygulanmış sayılamayacağı konusunda (bir yazı ile) uyarılmıştır. Yazıda, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ile ona eşit disiplin cezası alan öğretmenlerin girebilecekleri ikinci bir sınav düzenlenerek bu sınavın yapılacağı yerin, günün ve saatin ilgili öğretmenlere duyurulması, ilk sınavla ikincisinde alınan puanların birlikte sıraya konulması istenmiştir.

Aynı yazı ile bakanlık, yargı kararlarının uygulanmasından kaçınılmasının, bu kararların etkisiz ve sonuçsuz bırakılmasının gerektirebileceği yaptırımlar konusunda da uyarılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber