NATO zirvesinde silahlarını kaptıran polislere soruşturma

Haber Giriş : 03 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NATO Zirvesi'nde görevli yeni mezun

10 polisin, müdür zannettikleri kişilere kimlik ve silahlarını verdikleri yolundaki iddialar üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Polisler hakkında soruşturma açıldı.

İddiaya göre, görev yerlerinde birbirleriyle şakalaşıp sohbet ederlerken yanlarına yaklaşıp kendilerine emniyet müdürü süsü vererek gençlere fırça atan sahte polisler, 'Nöbet yerinde sohbet olmaz. Verin bakalım silahlarınızı, kimliklerinizi' dedi. Kimliği belirlenemeyen şahıslar, genç polisleri kandırarak silahlarını ellerinden aldı.

Olayı amirlerine anlatan genç polisler, kısa süre sonra gerçeği öğrendi. Polislerin silahlarını alanların kimliği sahteydi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bir taraftan genç polislerin yaptığı hatadan dolayı soruşturma açarken diğer taraftan da kayıp silahların peşine düştü. Kayıp silahların ikisinin Okmeydanı'nda yasadışı MLKP örgütüne mensup kişilerde, birinin ise akli dengesi bozuk bir kişide bulunduğu öne sürüldü. Kayıp olan 7 silahla ilgili olarak polis İstanbul'da geniş çaplı bir araştırma yapıyor.

Silahlarını kaptıran genç polislere 24 ay kıdem cezasıyla birlikte iki yıl il dışı tayin verileceği belirtildi.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber