Erdoğan: Kimse hükümete 'katil' diyemez

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkeyi tüm fedakarlığıyla gece gündüz demeden yönetmeye çalışan bir iktidara, kimsenin kalkıp da 'katil' deme hakkı olamaz. Ve bu basite de indirgenemez" dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin yeni genel merkezinin tanıtımı sorasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın "şehit cenazelerindeki protestolara ilişkin olarak hükümeti göreve çağırmasıyla" ilgili, "Konuyla ilgili kamera görüntüleri, İçişleri Bakanlığı takibini yapıyor, yapacak. Bunların içinde herhalde 'katil iktidar' diye bağıranların bir faturası olacak. Bunların içinde çok farklı siyasi partilerin mensupları çıkabileceği gibi çok farklı örgütlerin mensupları da şu anda bize gelen bilgiler arasında. Bunları İçişleri Bakanlığı çalışmalarını yaptıktan sonra gerekli olan yargı makamına da sevkini yapacaktır. Biz bu işin takibini bu şekilde yapıyoruz, yapacağız" dedi.

Erdoğan, "Biz bunların hepsini çok yönlü düşünmeye mecburuz. Yani siyasi yönüyle düşünecek, askeri yönüyle düşüneceğiz, güvenlik yönüyle düşüneceğiz. Ekonomik noktada düşüneceğiz. Yani bunlar bizim piyasalarımızı nasıl etkiler? Yani diyebilir misiniz, 'hayır bizim için ekonomi önemli değil, güvenlik önemli'..." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber