Eğitim Sen'den ÖSS eleştirisi

Haber Giriş : 13 Haziran 2007 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, uygulanan eğitim politikalarının eşitsizlik üzerine kurulu olduğunu ve eğitim sistemini çökerttiğini savundu. Dinçer, "Bu yıl sekizinci sınıftan 1 milyon kişinin mezun olmasına karşın, OKS'ye 824 bin öğrenci başvurdu. 17 Haziran'da yapılacak olan ÖSS sınavına ise 1 milyon 639 bin aday başvurdu. Bu adayların sadece yüzde 10'u örgün öğretim programına yerleştirilecek" dedi.

Alaaddin Dinçer yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki eğitim sisteminin sınav merkezli hale getirildiğini ve çok yönlü eğitiminin engellediğini söyledi. Öğrencilerin ilköğretimden başlayarak yarış içine sokulduğunu dile getiren Dinçer, gençler arasındaki rekabetin eğitim kalitesini düşürdüğünü kaydetti. Dinçer, öğrencilerin yarışa zorlandığını ve bu yarışın okullardaki eğitim kalitesinin düşürerek, dersaneleri ortaya çıkarttığını ifade etti.

AKP İKTİDARI, YAŞANAN BAŞARISIZLIKLARIN ASIL SORUMLUSU

Eğitim sisteminin, öğrencileri sadece sınavlara hazırladığını kaydeden Dinçer, yaşanan ve yaşanacak başarısızlıkların asıl sorumlusu olarak AKP iktidarını gösterdi. Dinçer, birçok öğrencinin her yıl sınavlardan "Sıfır" puan aldığını belirterek, ÖSS ve OKS'nin kaldırılması gerektiğini ifade etti. Dinçer açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Tüm eğitim sisteminde bölgeler, okullar ve cinsiyetler arasındaki eşitsizlikler giderilmeli, herkesin eşit eğitim hakkından, eşit ve parasız olarak yaralanacağı hale getirilmelidir. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalıdır. Aksi takdirde her yıl yapılan sınavlar öncekilerin tekrarı olmaktan öteye gitmeyecektir, eğitim sistemi yeni başarısızlıklar üretmeye devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber