Bakan Çelik'ten YÖK'e 'boş iş' eleştirisi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün kızı Büşra Gül'ün mezuniyet törenine başörtüsü ile katılması nedeniyle üniversite hakkında soruşturma açmasıyla ilgili, "Biz önemli işler ile uğraşıyoruz" yanıtını verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile imzalanan protokol çerçevesinde, Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Meslek Lisesi'nde tekerlekli sandalye temini ve dağıtım törenine katıldı. Tören İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Bu sırada ortopedik özürlü bir öğrencinin güçlükle ayağa kalkarak İstiklal Marşı'na katılması dikkat çekti.

Törende bir konuşma yapan Çelik, AK Parti hükümeti döneminde özel eğitim alan çocukların sayısında yüzde 117 artış yaşandığını belirterek, "Özel eğitime devam eden çocuklarımızın sayısında patlama oldu." diye konuştu.

Eğitim çağındaki özürlü genç sayısının 300 bin dolayında olduğunu aktaran Çelik, özrü nedeniyle hiçbir gencin eğitimden mahrum kalmaması için çalıştıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, sembolik olarak 5 öğrenciye akülü tekerlekli sandalyelerini hediye etti. Dilek Özdemir isimli ilköğretim 4. sınıfa giden öğrencinin tekerlekli sandalyesini almak için bebek arabası ile sahneye çıktığı tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Öte yandan Bakan Çelik'e, program girişinde YÖK'ün Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün kızı Büşra Gül'ün Bilkent Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine başörtüsü ile katılması nedeniyle üniversite yönetimi hakkında açtığı soruşturma hakkındaki değerlendirmesi soruldu. Çelik soruya, "Boş işler ile uğraşmıyoruz." yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber