'Maliye Bakanı Unakıtan'ın bir telefonu yetti'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de kredi almak için 4 aydır sıra bekleyen esnaf ve sanatkarlar, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini (EESOB) ziyareti sırasında Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci'yi telefonla arayıp kente plasman desteği sağlaması yönünde talimat vermesinden 3 gün sonra kredilerine kavuştu.

EESOB Başkanı Ekrem Birsen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkara yoğunluktan dolayı kısa sürede kredi sağlanamadığını belirterek, yoğun talepten dolayı kentte esnaf ve sanatkarların 4 aydır sırada beklediğini söyledi.

Bu sorunu AK Parti Eskişehir birinci sıra milletvekili adayı da olan Maliye Bakanı Unakıtan'a 15 Haziranda birliği ziyareti sırasında ilettiklerini anlatan Birsen, şöyle konuştu:

''Bakan Unakıtan'a kentte yaklaşık 1000 esnafın esnaf ve kefalet kooperatiflerinden kredi beklediğini söyledim. Maliye Bakanımız da bizzat Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci'yi telefonla arayarak Eskişehir ile Yunusemre Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatiflerinde kredi bekleyen esnafa gerekli kaynağın sağlanması konusunda talimat verdi. Bu talimattan 3 gün sonra 18 Hazirandan itibaren iki kefalet ve kredi kooperatifine toplam 650 bin YTL plasman verildi. Maliye Bakanımıza ilgisinden dolayı teşekkür ederim.'' Birsen, bu plasman desteğiyle esnaf ve sanatkarların kredi almak için oluşturduğu yoğunluğun 22 Temmuza kadar aşılacağını sözlerine ekledi.

''BEN VAAT VERMEM İŞ YAPARIM''

Eskişehir'deki Basma kavşağı ile çevre yolunda incelemelerde bulunmak üzere Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile kente gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da, gazetecilerin esnaf ve sanatkarlara Halkbank'a verdiği talimattan 3 gün sonra kredilerin açıldığını hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:

''Verdiğimiz sözler bir bir yerine geliyor. Çünkü hükümetimiz vaat eden değil, icra eden, yapan hükümet. Biz de o hükümetin bakanlarıyız. Bazıları (Kemal Bey bol bol vaat veriyor) dedi. Ben vaat vermem iş yaparım. Önce Eskişehir'in problemlerini tespit ettik. O problemlerin üzerine bir bir gidiyoruz. Seçim olsa da gideceğim olmasa da gideceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Eskişehirlinin Bakan özlemi olduğunu anladım. Birlik ve beraberlik içinde olursak yapamayacağımız iş yok. Çok küçük projelerle uğraşmak istemiyoruz. Kenti yazılım ve teknoloji üssü haline getirmek istiyoruz. Dünya çapında yatırımcıları Eskişehir'e getirmek için çalışıyoruz. Eskişehir'i kısa zamanda bambaşka şehir haline getireceğiz. Stilim gereği öğrendiğim problemi pratik bir çözümle bir an önce çözüme ulaştırıyorum. Yapım bu.'' Öte yandan Vali Kadir Çalışıcı da, kentteki iki esnaf ve kefalet kooperatifine Halkbank aracılığıyla toplam 650 bin YTL aktarılmasını gerçekleştiren, Eskişehirspor tesislerinin yapımı için 500 bin YTL kaynak sağlayan ve Eskişehirspor'un transfer edeceği futbolcuların bonservis sorunlarını çözen Maliye Bakanı Unakıtan'a teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber