Erdoğan, Et ve Balık Kurumu'nu hizmete açtı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı Et ve Balık Kurumu'nu hizmete açtı.

Ağrı'da düzenlenen AK Parti mitingine katılan Başbakan Erdoğan, miting sonrasında Vali Halil İbrahim Akpınar'ı makamında ziyaret etti.

Valilikte bir süre dinlenen Başbakan Erdoğan, sonra burada öğle yemeğini yedi. Öğle yemeğinin ardından Ağrı Et ve Balık Kurumu Tesislerinin açılışını yapmak için kuruma gitti. Burada vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılanan Erdoğan, vatandaşa gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Et ve Balık Kurumu'nun açılışını yapmadan önce bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Et ve Balık Kurumu Tesisleri Türkiye ve Ağrı için çok önemli. Fakat bu kurum bir süredir kapalı kaldı. Biz bunun önüne geçebilmek için 2005 yılında Et ve Balık Kurumu'nun özelleştirmesi için çalışmaları başlattık. Fakat yeterli teklif alınamayınca özelleştirmeden vazgeçtik. Bizde bölgede istihdamı arttırabilmek için bu kurumu yeniden hayata geçirdik. Hem de modern olarak yeniledikten sonra. İnşaallah bundan sonra bu kurum Ağrı'ya hizmetlerine kaldığı yerden devam eder. Hadi hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Konuşmasının ardından Tarım Bakanı Mehdi Eker, Ağrı Milletvekilleri Naci Aslan, Halil Özyolcu ve milletvekili adayları ile birlikte açılış kurdeleseni kesen Erdoğan daha sonra tesisleri gezdi. Çıkışta bazı vatandaşlar ile yakından ilgilenen Erdoğan, engelli bir vatandaşın sorunlarını dinledi. Et ve Balık Kurumu'nun açılışının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, helikopter ile Iğdır'a hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber