Bakan'dan 'kasapta sünnet' haberlerine açıklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI'NDAN 'KASAPTA SÜNNET' HABERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

- BAKANLIK, SÜNNET BEDELLERİNİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMU'NCA KARŞILANDIĞINI BİLDİRDİ

DUYGU BEKTAŞ

ANKARA (İHA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan 'Kasapta Sünnet' haberiyle ilgili olarak, sünnet bedellerinin Sosyal Güvenlik Kurumu'nca karşılandığını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tüm çocukların sünnet bedellerini 15 Haziran 2007 tarihinde yürürlüğe giren 'Sağlıkta Uygulama Tebliği' ile karşılamaya başladığı belirtildi. Daha önceden sünnet bedellerinin karşılanması için tıbbi gerekliliğin sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi gerektiği belirtilerek, bu durumun söz konusu basın yayın organlarında da yer aldığı gibi sünnet işlemlerinin ehli olmayan kişiler tarafından sağlıksız koşullarda

yapılması sonucunu doğurduğu kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sağlıkta Uygulama Tebliği ile birlikte sünnet işlemlerinin tıbbi gereklilik şartı ve sağlık kurulu raporu aranmaksızın kurumla sözleşmeli sağlık kurumlarında yapılabilmesine olanak tanınmıştır. Bu karardaki en önemli etken sünnet işlemlerinin uzman hekimler tarafından ve sağlık kurullarında yapılmasının teminini sağlamaktadır. Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü'nün bildirisinde sünnetin koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında tanımlanması da dikkate alınmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber