Üniversiteler parayla öğrenci çekmede başarılı olamadı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 09:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Üniversitelerin başarılı gençleri kapmak için yaptığı cazip tekliflerin geçen yıl işe yaramadığı belirlendi. Şampiyonlar her türlü ?harçlığa' rağmen Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent ve Galatasaray'dan vazgeçmemiş

ÇOK zor bir sınavı geride bırakan üniversite adayları şimdi de tercih sınavında. Birçok üniversite başarılı gençleri çekebilmek için pek çok bursun yanında ilginç promosyonlara da imza atıyor. ABD'ye uçak bileti, aylık bin YTL ?harçlık' ve dizüstü bilgisayar bunlardan sadece bazıları. Ancak ÖSYM'nin geçen yılki raporlarına göre ilk 500'e giren öğrenciler bu vaatlere pek de rağbet etmemiş.

İLK 500'e girmeyi başaran öğrenciler eğitim başarıları kanıtlanmış Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent ve Galatasaray'da karar kılmış. Bu yıl ilk 500'de tercih yapacak öğrenciye tam burslu öğrenim ücreti ve 9 ay boyunca aylık bin YTL harçlık ödemeye hazırlanan Kadir Has Üniversitesi geçen yıl hiçbir şampiyon öğrenci tarafından tercih edilmemiş. Geçen yıl kurulan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile Amasya Üniversitesi ise ilk 500'den birer öğrenci almayı başarmış.

ŞAMPiYONLARI iKNA EDEMEDiLER

ÜNİVERSİTE sınavında dört puan türünde de geçen yıl ilk 500'den hiç öğrenci alamayan üniversiteler şunlar: Abant İzzet Baysal, Adnan Menderes, Afyon Kocatepe, Celal Bayar, Gaziantep, Gaziosmanpaşa, Harran, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Kafkas, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Karadeniz Teknik, Muğla, Niğde, Eskişehir Osmangazi, Süleyman Demirel, Zonguldak Karaelmas, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Ordu, Atılım, Beykent, Çağ, Çankaya, Doğuş, Haliç, Işık, Kadir Has, Maltepe, İstanbul Ticaret, Ufuk, Yaşar, Okan ve İstanbul Bilim. KKTC'de eğitim veren ancak ÖSS'yle öğrenci alan üniversiteler arasında Doğu Akdeniz, Girne Amerikan, Lefke Avrupa, Uluslararası Kıbrıs, Yakın Doğu da şampiyonların tercihi olmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber