Baykal'ın özel kalem müdür: Görev duygusuyla aday oldum

Haber Giriş : 21 Haziran 2007 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Ankara 1. Bölge milletvekili Nesrin Baytok, ?Görev duygusuyla aday oldum? dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 18 yıldır Özel Kalem Müdürlüğü'nü yürüten ve önümüzdeki seçimlerde Ankara 1'nci Bölge, 4'ncü sıradan milletvekili adayı gösterilen Nesrin Baytok, ANKA'ya yaptığı açıklamada, siyasetle uzun yıllar iç içe olduğunu söyledi. Baytok, milletvekilli adayı olmasının altındaki gerekçenin ?görev duygusu? ile açıklanabileceğini belirterek şöyle dedi :

?18 yıl gibi uzun bir süre sayın Deniz Baykal'la çalıştım. Böyle bir çalışma ortamında ben farklı bir çalışma yapmak istiyorum diyemezdim. Zaten teklif geldiğinde dahi uzun süre düşündüm. Benim için zor bir karardı. Karar almamda etkili olan görev duygusuydu. Benim günlük yataktan kalkıktan sonra görevlerim neler diye kafamdan bir liste geçer. Hep bir görev duygusu içinde yaşadım. Demek ki dedim artık görev yerim parlamento olacak ve görevden kaçmak da uygun bir şey değil diye düşündüm.?

CHP lideri Baykal'ı ?gerçek bir sosyal demokrat lider? olarak nitelendiren Baytok, Baykal'ın, ?insancıl ve içtenlikli? biri olduğunu ifade etti. CHP liderinin ?insanların durumunun mutlaka iyileştirilmesi gerektiğine? inandığının altını çizen Baytok, sıfır açlık projesinin bizzat Deniz Baykal'ın fikri olarak ortaya çıktığını kaydetti. Dünyanın hiçbir yerinde insanların yatağa aç girmesinin kabul edilemez bir durum olduğunun altını çizen Nesrin Baytok, ?Yoksulluk iyileştirilmeye ve aşılmaya çalışılır fakat, açlık kabul edilemez? diye konuştu.

?SOSYAL DEMOKRATLIĞIMIZ TARTIŞILMAZ?

Nesrin Baytok, CHP'ye yönelik ?sosyal demokrat bir parti olmaktan uzaklaştı? eleştirilerini de değerlendirdi. CHP'nin sosyal demokrat kimliğinin hiç kimsenin tartışamayacağını ileri süren Baytok, bu tür eleştirilerin CHP'nin muhaliflerinin söylemi olduğunu kaydetti. Baytok, ?CHP gerçek bir sosyal demokrat partidir. Bütün politikalarında bunu görürsünüz. Demokrasiden, hiçbir zaman sapmadı, sapmayacak. CHP'nin sosyal demokrat bir parti oluşunu hiç kimse tartışmaya açamaz. Bu o kadar açık bir gerçektir? diye konuştu.

CHP, TEK BAŞINA İKTİDAR

Türkiye'nin kritik bir süreç yaşadığına dikkat çeken Baytok, parti olarak tek başına iktidar için çalıştıklarını belirtti. Baytok, 23 Temmuz sabahı CHP'nin tek başına iktidar olacağını söyledi. Baytok seçim sonuçlarında terör olgusunun belirleyici bir unsur olacağını savundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber