Milletvekili adayı PKK üyeliğinden yargılanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 3. bölge bağımsız milletvekili adayı Sebahat Tuncel'in, ?terör örgütü PKK/Kongra-Gel üyesi olmak? suçundan yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Sebahat Tuncel ile tutuksuz yargılanan İbrahim Tekdemir katıldı. Duruşmada ?tanık? olarak ifade veren başka suçtan tutuklu İbrahim Çakmaz, Sebahat Tuncel'i tanıdığını belirterek, bu konuya ilişkin daha önce emniyette verdiği ifadesini tekrar ettiğini söyledi. Mahkeme heyeti başkanı tarafından okunan Çakmaz'ın emniyetteki ifadesinde, ?1992 yılında PKK/Kongra-Gel'in dağ kadrosuna katılan ağabeyinin yaşayıp yaşamadığını öğrenmek için ailece Kuzey Irak'taki kampa gittiklerini, Kandil dağında örgüt elbisesi giyen Sebahat Tuncel'in bir konferansa delege olarak katıldığını gördüğünü ve kendisini 2002 seçimlerinde de Şişli'den tanıdığını? söylediği belirtildi.

Tuncel'in avukatı Baran Öztürk söz alarak, Çakmaz'ın müvekkiliyle ilgili beyanına başvurmadan doğrudan emniyet ifadesinin okunmasının hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber