Hürriyet'ten, internet'te çıplak kadın fotoğrafı kullanmama sözü

Haber Giriş : 21 Haziran 2007 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet Gazetesi, internet sitesinden çıplak kadın fotoğraflarını kaldırma kararı aldı. Çocukların da internet sitelerine kolaylıkla ulaşabildiği gözönünde bulundurularak bu karara varıldı. Diğer internet sitelerinden de aynı adımı bekleyen Hürriyet.com.tr servisi, herkesi düzeyli gazetecilik yapmaya davet etti. Kararı, Hürriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge açıkladı. "Kadın teşhirinin rekabetini reddedilyoruz." başlıklı bir yazı kaleme alan Çekirge, "İnternet gazeteciliğiyle hiç ilgisi olmayan yalnızca kadın teşhirine dayanan, çıplak, yarı pornografik fotoğrafları tümüyle kaldırıyor ve yayınlamama kararı alıyoruz." dedi.

Çekirge, düzeyli gazetecilik uğruna bir süredir internet sitesinde yaptıkları değişiklikleri sıraladı. Bunlara yeni aldıkları kararı da ekleyen Çekirge, "Bu belki de bizim günlük trajımızı ya da sayfa görüntülenmemizi düşürebilir ancak biz trajın değil düzeyin ve doğru haberciliğin yüksekliğini önemsiyoruz. Ve bunu yaparken sizlerin de bu düşünceyle bize daha yüksek destek vereceğinize inanıyoruz. Biliyoruz ki internet siteleri eğer haber verecekse haber vermelidir." ifadelerine yer verdi.

Teşhire dayanan foto galerilerinin habercilikle ilgisi olmadığının altını çizerek, "Üstelik kadına yapılmış bir saygısızlık olduğunu da söylüyoruz." itirafını yaptı. "Umarız aynı uygulamayı diğer internet gazeteleri de yapar." diyen Genel Yayın Yönetmeni, "Çünkü biz kadın teşhirinin rekabetini reddediyoruz." açıklamasını yaptı.

Çekirge, bundan sonra okur yorumlarına daha çok yer vereceklerini belirti.

Bu arada, bir süre önce Suudi Arabistan, hurriyet.com.tr'yi müstehcen siteler kategorisine alarak erişimini engellemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber