Zanlıyı elinden kaçıran polise sosyal tesis yasağı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevlüt Erkan'ı sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu'na götüren polis memuru Kadir Sağlam, zanlıyı elinden kaçırdı. Hakkında 'görevi ihmal'den dava açılan Sağlam, 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezayı 'polis sosyal tesislerine gitmeme'ye çevirdi. Sağlam, 10 ay içinde tesislere giderse hapse girecek.

Gözaltındaki zanlıyı, sağlık kontrolü için getirdiği Adli Tıp Kurumu'nda elinden kaçıran polise, 'dinlenme tesislerine gitmeme' cezası verildi. Üsküdar Emniyet Müdürlüğü Sabancı Polis Merkezi'nde görev yapan memur Kadir Sağlam, 10 ay süresinde dinlenme tesislerine giderse hapis yatacak.

Mevlüt Erkan'ı kontrol için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götüren polis memuru Kadir Sağlam hakkında zanlıyı elinden kaçırdığı gerekçesiyle Üsküdar 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce dava açıldı. Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan iddianamede, Sağlam'ın zanlı Erkan'ın hastaneden kaçmasına sebebiyet verdiği iddia edildi. Sağlam'ın işlemler sırasında gerekli dikkat ve özeni göstermediğini ileri süren savcı, suçu görevi kötüye kullanmak olarak nitelendirdi. Ancak davayı görevi ihmal suçundan açtı. Avukatları ise Sağlam'ın şüpheliyi adli raporunun alınması için hastaneye getirip kelepçesini çözdüğünü ve resmi belgeleri ilgili doktorun makamına koyduğu sırada çok meşgul olduğunu savundu. Polis memurunun çok meşgul olması sebebiyle şüphelinin kaçtığını ileri süren avukatlar, zanlı kaçtıktan sonra tüm aramalarına rağmen yakalayamadığını da ifade etti.

Üsküdar 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Kadir Sağlam hakkında bugüne kadar rastlanmamış bir karar verdi. Mahkeme Sağlam'ın duruşmadaki iyi hali nedeni ile cezasında 1/6 oranında indirim yaparak 5 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Polis memurunun işlediği suç sonrası bir ay açıkta kalarak mesleğinden yoksun kaldığına dikkat çeken mahkeme, eylemin oluş şekli ve polisin çeşitli zorluklar içinde bulunması karşısında hapis cezasını değiştirdi. Mahkeme, Sağlam'ın 10 ay boyunca polis dinlenme merkezlerine gitmekten yasaklanmasına hükmetti. Mahkemenin kararı üzerine Adalet Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nü uyardı. Emniyet'e gönderilen yazıda mahkemenin kararı hatırlatılarak, Sağlam'ın 14 Mayıs 2007 tarihinden itibaren 10 ay süre ile polis dinlenme merkezlerine gitmesinin yasaklandığı bildirildi. Bakanlık, Emniyet'ten Sağlam'ın yasağa uyup uymadığının takibinin yapılmasını da istedi.

Kadir Sağlam'ın 10 ay içinde, polisevi ile polis moral eğitim merkezi ve polis kamplarına giderek yükümlülüğünü ihlal etmesi halinde durum Adalet Bakanlığı'na bildirilecek. Polis memuru Sağlam bu yılki tatilini polis sosyal tesisleri dışında geçirmek zorunda kalacak. Emniyet Genel Müdürlüğü de Kadir Sağlam hakkında verilen kararı tüm polisevleri ve polis moral eğitim merkezlerine bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber