TRT dizilerine yapılan harcamalar 'ticari sır'

CHP'li milletvekilinin TRT'de yayımlanan dizi, film ve belgesel sayısını ve bunlar için ne kadar harcama yapıldığına dair yönelttiği soru önergesine yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yapımlara ne kadar ödendiğini 'ticari sır' olduğu gerekçesiyle açıklamadı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Aralık 2018 11:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
TRT dizilerine yapılan harcamalar 'ticari sır'

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in soru önergesini yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay TRT'nin harcamalarının "ticari sır" olduğunu açıkladı. Antmen TRT'de yayımlanan dizi, film ve belgesel sayısını ve bunlar için ne kadar harcama yapıldığını sordu. Oktay ise 2005 yılında 5005 iç yapım, 4 bin 465 dış yapım ve 57 sinema filmi olmak üzere toplam 9 bin 527 yapıma para ödendiğini aktardı. Oktay bu yapımlara ne kadar ödendiğini ise 'ticari sır' olduğu gerekçesiyle açıklanmadı.

'DÖVİZ ÜZERİNDEN ÖDEME YAPILDI'

Birgün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, Antmen'in şu anda yayımlanan yerli ve yabancı yayınlara ilişkin sorusuna ise Oktay şu cevabı verdi:

TRT 1 kanalında yeni yapım olarak 7 yerli dizi, 1 yabancı dizi, arşivden 5 yerli dizi yayımlanmaktadır. Yerli dizilerin ödemesi TL cinsinden yapılmaktadır. Yabancı dizinin ödemesi ise döviz üzerinden yapılmıştır.

Oktay, ayrıca Antmen'nin TRT'nin seçim döneminde kime ne kadar süre verildiği sorusuna ise net bir yanıt vermedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber