Her okula engelli asansörü yapılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 23:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- BAKAN ÇELİK, "OTİZMLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNDE İŞBİRLİĞİ PROJESİ" PROTOKOLÜNÜ İMZALADI

- MİLLİ EĞİTİM BAKANI HÜSEYİN ÇELİK:

- "HER OKULA ENGELLİ ASANSÖRÜ VE RAMPASI YAPTIRIYORUM"

- "DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ VE DİE VERİLERİNE GÖRE 9-10 MİLYON ÖZÜRLÜ İNSAN VAR. BU RAKAMIN İÇİNDE KRONİK HASTALIĞI BULUNANLAR DA DAHİL EDİLİYOR"

- "TÜRKİYE'DE OKUL ÇAĞINDA OLAN ÖZÜRLÜ ÇOCUK SAYISI 300 BİN"

HAKAN DANIŞMENT

İSTANBUL (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı ile Tohum Otizm Vakfı arasında "Otizmli Çocukların Eğitiminde İşbirliği Projesi" protokolü imzalandı. Protokole imza atan Bakan Hüseyin Çelik, her okula engelli asansörü ve rampası yaptırdıklarını belirtti.

Otizmli çocuklar, aileleri ve eğitmenlerine eğitim verme faaliyetlerini yürüten Tohum Otizm Vakfı, 25 Haziran 2007 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bankalığı işbirliğiyle Türkiye'nin her yerinden gelen 60 sınıf öğretmenini otizmli çocukların eğitiminde uzmanlık kazandırmak için 13 Temmuz'a kadar eğitim programı düzenliyor. Tohum Otizm Vakfı, hem öğretmenlerine "Hoş geldiniz" demek hem de Milli Eğitim Bakanlığı ile vakıf arasında otizmli çocukların eğitimlerine destek vermek amacıyla düzenlenecek

protokolün imza törenini gerçekleştirmek amacıyla tanıtım toplantısı yaptı. Sultanahmet'teki Armada Otel'de düzenlenen toplantıda, "Otizmli Çocukların Eğitiminde İşbirliği Projesi" protokolü Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Tohum Otizm Vakfı Başkanı Mine Narin tarafından imzalandı.

Törende konuşan Bakan Çelik, her okula engelli asansörü ve rampası yaptırdıklarını belirterek "Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) verilerine göre 9-10 milyon özürlü insan var. Buna inanmayın. Böyle bir şey yok. Bu rakamın içinde kronik hastalığı bulunan insanlar da dahil edilmektedir. Türkiye'de okul çağında olan özürlü çocuk sayısı 300 bindir" dedi.

Programa katılan genç oyuncu Tuba Ünsal ise otizmin daha yeni farkına varıldığını belirterek "Ben elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışacağım. Bütün etkinliklerde olmaya çalışacağım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber