Medya okur yazarlığı dersinde 'ideal film' de çekilecek

Haber Giriş : 27 Haziran 2007 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2007-2008 öğretim yılında yurt genelinde seçmeli olarak okutulacak medya okuryazarlığı dersinde televizyon dizileri, haberler ve çeşitli kitaplar incelenecek, öğrenciler ideal filmlerini kendileri çekecek.

RTÜK ile MEB işbirliği sonucunda geliştirilen Medya Okuryazarlığı Projesi kapsamında Türkiye genelindeki tüm ilköğretim okullarında 2007-2008 öğretim yılından itibaren medya okuryazarlığı dersleri başlıyor.

RTÜK ile MEB Talim ve Terbiye Kurulunun ortak çalışmaları sonucunda, medya okuryazarlığı dersi öğretmenlerini yetiştirecek çekirdek kadro oluşturuldu. Buna göre, medya okuryazarlığı dersini sosyal bilgiler öğretmenleri verecek. Dersin çok tercih edilmesi durumunda ise zorunlu olarak okullarda okutulması gündeme gelecek. Edinilen bilgiye göre, bu durumda iletişim mezunlarına da formasyon verilerek, ilköğretim okullarında öğretmenlik yapmaları sağlanacak.

RTÜK 81 ilden gelen 105 öğretmene Ankara'da 26-28 Haziran 2007 tarihleri arasında 3 gün süreyle medya okuryazarlığı eğitici eğitimi verecek. Ankara'da formasyon eğitimi alan öğretmenler eylül ayının ilk haftasında bulundukları illerde yüzlerce öğretmene aynı eğitimi aktaracak.

2006-2007 öğretim yılında Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Erzurum'daki beş ilköğretim okulunda pilot olarak başlatılan medya okuryazarlığı dersi 2007-2008 öğretim yılından itibaren Türkiye genelindeki 35 bin ilköğretim okulunda seçmeli ders olarak okutulacak. İlköğretim okullarının 6, 7 veya 8. sınıflarında okutulacak olan seçmeli medya okuryazarlığı dersini öğrenciler istedikleri yıl tercih edip alabilecekler ve bir kez aldıktan sonra diğer sınıflarda tekrar etmeyecekler.

MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN DERS MATERYALİ YOK

RTÜK, velilerin ve öğrencilerin medya okuryazarlığı dersini seçmeleri için okul kayıtlarının yenilendiği dönemde tüm televizyon kanallarında dersi tanıtıcı bir film yayınlatacak. Tanıtım filmleri eylül ayının ortalarına kadar sürecek.

Medya okuryazarlığı dersinin ise ilginç bir yanı bulunuyor. Kitabı ya da herhangi bir materyali bulunmayan derslerde televizyon ve radyo programları, gazete, dergi haberleri, çeşitli kitaplar incelenecek. Böylece öğrenciler yararlı bilgileri eğlenerek de öğrenebilecek. Öte yandan öğrenciler kendi ideal filmlerini çekecek, haberlerin nasıl yazılması gerektiğini öğrenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber