Hastabakıcı: 2 içimlik esrar verdim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2007 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde geçen şubat ayında gizli kamerayla çekilen ?uyuşturucu satışı, kullanımı, cinsel taciz ve kötü muamele' görüntülerinin televizyonlarda yayınlanmasının ardından ?uyuşturucu madde satmak' suçundan açılan davanın duruşmalarına başlandı. Temizlik işçisi olmasına karşın hastanede hastabakıcı olarak da çalıştırılan Hüseyin Hatipoğlu, iki hastaya birer içimlik esrar verdiğini itiraf etti.

Skandalı ortaya çıkartan gazeteci Bahadır Kerimoğlu da ?uyuşturucu temin etmek' suçundan yargılanıyor.

Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya, tutuklu sanıklar hastabakıcı 32 yaşındaki Hüseyin Hatipoğlu, görüntüleri gizli kamerayla çeken 37 yaşındaki hasta Bayram Tepe ile tutuksuz yargılanan Star TV'nin kameramanı 32 yaşındaki Bahadır Kerimoğlu katıldı. Temizlik işçisi olmasına karşın hastanede hastabakıcı olarak da çalıştırılan ve hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası istenen Hüseyin Hatipoğlu, hastanede 2 hastaya birer içimlik esrar verdiğini itiraf etti.

Hatipoğlu, ?Bayram benim esrar içtiğimi biliyordu. Hastaneye yatışı sırasında yanında gelen Bahadır Kerimoğlu'nu kuzeni olarak tanıttı. Bahadır'ın esrar içtiğini söyleyip esrar almamı istedi. Reddettim. Soyunma odasında bir miktar esrar yere düşünce Bayram gördü. Bahadır'a vermesi için bir içimlik verdim. Bir içimlik de İlhan Yıldırım'a verdim. Bahadır ile hastane bahçesinde konuşurken benden esrar bulmamı istedi. Ben de ?İstersen Kabaktepe'ye gider alırız' dedim. Ayrıca, madde bağımlılarının arasına girmek istedi. Ben karşı çıktım? dedi.

MUHABİRİN SAVUNMASI

Hastanede satışı yapılan uyuşturucuları temin etmekle suçlanan ve 15 yıla kadar hapsi istenen gazeteci Kerimoğlu ise hastanedeki kötü muamele ve uyuşturucu satışını kamuoyuna duyurduklarını söyledi. Kerimoğlu, ?Hastaneyle ilgili ihbarı yapan Bayram Tepe ile Adana'da buluştuk. Cep telefonuyla kaydettiği görüntüleri aldım. Uyuşturucu satışından bahsedince hiç bir şekilde uyuşturucu siparişi vermemesini, olaya karışmamasını söyledim. Hastane bahçesinde karşılaştığımız Hüseyin Hatipoğlu'ndan bilgi almak için madde bağımlısı olduğumu söyledim. O da bana her türlü uyuşturucu bulabileceğini belirtmek anlamında ?zehrin Allahını bulurum' diye cevap verdi? diyerek kendini savundu.

Hastanedeki görüntüleri gizli kamerayla çeken ve hakkında 15 yıl ceza istenen Bayram Tepe ise ?Adana Ruh Hastanesi'nde daha önce de tedavi gördüm. Hastanenin durumu kötüydü. Olayları başhekime anlattım. İlgilenmediği gibi beni de azarladı. Daha sonra durumu deşifre programına bildirdim. Cep telefonum ve üzerime yerleştirilen kamera ile çekimler yaptım. Bu çektiğim görüntüleri Bahadır'a verdim. Hüseyin Hatipoğlu'nu hastalardan İlhan'a esrar verirken çektim? dedi.

Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, duruşma sanıkların fotoğraflarının çekilerek hastanede yatan uyuşturucu bağımlılarına gösterilip kendilerine uyuşturucu satan kişiler olup olmadığının sorulması için ertelendi.

UYUŞTURUCUDAN 2 HASTA ÖLDÜ

ADANA Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde skandal ortaya çıkarılmadan önce 2 kişi uyuşturucudan hayatını kaybetti. 10 Şubat 2007'de Bülent Teker, 10 Ağustos 2006'da da Bilal Ergüleç'in hastanede kullandıkları uyuşturucudan hayatlarını kaybettikleri yapılan otopsi sonucu belirlendi. Bu 2 ölüm olayı ile ilgili olarak ağır ceza mahkemelerine dava açıldı. Hastanedeki skandalın patlak vermesiyle birlikte Sağlık Bakanlığı'nca Hastane Başhekimi Dr. Cem Uraldı, Hastane Müdürü Ömer Şimşek ile Başhemşire Neşe Yıldız ile 3 hemşire de görevden alınmıştı. Akıl hastanesindeki skandalla ilgili ayrıca ?uyuşturucu madde kullanmak', ?cinsel saldırı' ve ?eziyet' suçlarıyla ilgili soruşturmalar ise sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber