Yolcu treninin erken geçmesi faciayı önledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2007 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KADİR ÇELİK Gaziantep DHA

Gaziantep'in İslahiye ilçesi yakınlarında demiryoluna döşenen bombanın bu sabah saat 08.10'da Adana'dan Suriye'ye giden trenin geçişi sırasında patlatılması sonucu, son vagonda ve demiryolunda hasar meydana geldi.

Yetkililer, raya bomba konularak gerçekleştirilen saldırının, patlamanın meydana geldiği yerden her gün saat 08.15 sularında geçen yolcu trenine yönelik düzenlenmiş olabileceğini, yolcu treninin demir yolundaki bakım ve onarım çalışması nedeniyle daha erken geçtiğini belirtti.

Trendeki 11 tank

Trende bulunan ve Konya'ya bakıma götürülen 11 tankın zarar görmediği öğrenildi. Saldırganların trenin tünelden geçiş saatini ve sefer sayısını yanlış öğrenmiş olabileceği, bu nedenle Konya'ya bakıma götürülen 11 tankın zarar görmediği üzerinde de duruluyor.

İkinci bomba

Tünel çıkışındaki patlama sonrası demiryolu ulaşıma kapandı. Uzaktan kumandayla patlatılan bombanın 20 metre uzağına yerleştirilmiş bir başka bomba, etkisiz hale getirildi. Tünel içinde de patlamamış bomba olabileceği ihtimali üzerine bölgede araştırma başlatıldı.

Olay nerede oldu?

Olay, Gaziantep'in Fevzipaşa Tren İstasyonu yakınlarında meydana geldi. Adana - Suriye seferini yapan ve Suriye'ye 1600 ton gümrüklü yükün bulunduğu 608 sefer sayılı yük treninin, İslahiye ilçesi yakınlarında Fevzipaşa - Ayran arasındaki 13 nolu tünelden çıktığı sırada demiryolunda patlama meydana geldi. Patlama sonrası treni durduran makinistler, TCDD yetkililerine ve güvenlik güçlerine haber verdi.

TCDD 6'ncı Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü, patlama sonucu can ve mal kaybı olmadığını, demiryolunda hasar meydana geldiğini belirterek, ?Patlama şiddetli olmadığı için vagonlara zarar vermediği bilgisini aldık. Yol ulaşıma kapalı. Tünel içinde de patlamamış bombalar olduğu iddiaları var. Güvenlik güçlerinin aramaları sonrasında, kapanan yolu onarıp ulaşıma yeniden açacağız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber