SP: AKP mağdur edebiyatı yapıyor

Haber Giriş : 27 Haziran 2007 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Oya Akgönenç, ?AKP, bizi hiç şaşırtmayan ve aynen beklendiği gibi mağduriyet edebiyatı üzerinden siyaset yapmaya başladı? dedi.

Akgönenç, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan'ın miting meydanlarında ?Cumhurbaşkanlığı seçiminde önümüzü kestiler, o halde, bizi daha büyük bir çoğunluk ve kararlılıkla iktidara getirin ki sorunları çözelim? şeklindeki söylemlerini hatırlatarak, cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP'nin kontrolü kaybedip fırsat kaçırdığını ifade etti. AKP'nin miting meydanlarında beklendiği gibi mağduriyet üzerinden siyaset yaptığını söyleyen Akgönenç, ?Ancak, sürekli bu konuyu gündemde tutan ve başka şeyleri tartışmayan, Başbakan ve AKP mensupları, acaba Türkiye'de değil de başka bir gezegende mi yaşıyorlar? Türkiye'de tek sorunu Cumhurbaşkanlığı seçimi mi? Başka hiç bir problemi yok mu? Neden, sadece ?yandım, alamadım' teranesinden vazgeçip, diğer problemleri de hatırlamıyorlar? Her gün şehitler ölürken, fakirler, çöplükten ekmek toplarken, devlet borçları dağ gibi büyürken, ağlanacak ve halka ?zavallı mağdur rolü' yapılacak başka şey kalmadı mı? dedi.

DEVLETİN ZİRVESİNDE KRİZ

Akgönenç, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i "Türkiye'nin gelmiş geçmiş Cumhurbaşkanları içerisinde en içe kapanık ve halktan uzak olan" şeklinde eleştirdi. Akgönenç, Karadeniz Ekonomik İşbirliği zirvesinde Sezer'le Erdoğan'ın bir araya gelmemesiyle, devletin zirvede küçük düşürüldüğünü söyledi.

MHP ve GP'yi de eleştiren Akgönenç, her iki partinin de barajı aşmamasını temenni ettiğini belitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber