BOTAŞ'ta görevli güvenlik amir yardımcılarının bir yazıyla rütbelerinin sökülmesi tartışma yarattı

Haber Giriş : 09 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOTAŞ'IN, bölge müdürlüklerinde görevli ?güvenlik amir yardımcıları'nı bir yazıyla ?güvenlik görevlisi?ne dönüştürmesi tartışma yarattı.

Alınan bilgilere göre, 18 Mayıs 2004 tarihinde, BOTAŞ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu kararıyla ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Rafet Dilmen'in imzası ile bölge müdürlüklerine bir yazı gönderildi. Yazıda, ?güvenlik amir yardımcıları?nın görevlerinden alındığı ve bu tarihten itibaren çalışmalarına ?güvenlik görevlisi? olarak devam edecekleri vurgulandı. Ancak bu uygulamanın Genel Müdürlük bünyesindekileri kapsamadığı belirtildi.

Alınan görevliler sonrası, bölge müdürlüğünde 5-6 tane güvenlik amir yardımcısı görev yapmaya başlarken, güvenlik görevlisi sayısının 3-4'ü geçmediği kaydedildi. Amir yardımcılarının kadroları da 9'dan 11'e düşürüldü. Maaşlarında ise bir değişiklik yapılmadığı vurgulandı. Daire Başkanı Rafet Dilmen ise hiyaraşik kadroları azaltmak ve bürokrasiyi daha da rahatlatmak için böyle bir uygulamaya gidildiğini vurguladı. Güvenlik amir yardımcılarının kadrolarının 9'dan 11'e düşürülmesi konusunda ise Dilmen, ?Biz 657 sayılı Yasa'ya bağlı memurlar değiliz. BOTAŞ'ta çalışan müdürden, güvenlik görevlisine kadar herkes SSK'ya bağlıdır. Bu nedenle kadrolar, emeklilik veya maaşları etkilemiyor. Zaten kadro derecelerini de Yönetim Kurulu kararı ile alıyoruz? dedi.

H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber