Bakan Çelik: Arzumuz bürokratik değil demokratik cumhuriyet

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2002 seçimleri öncesinde eğitim alanında vaad ettikleri 26 konudan 24'ünü gerçekleştirdiklerini belirterek, daha demokratik bir toplum olma yolundaki zihinsel dönüşümün de gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de bir zihniyet çatışmasının yaşandığını belirterek, ?26 vaad verdik bunun 24'ünü gerçekleştirdik. Sadece YÖK ve katsayı sorunu kaldı? diye konuştu.

Tv Net'te Banu Yün'ün sorularını cevaplandıran Çelik, başörtüsü konusunun toplumsal mutabakat ile çözüleceğini söyledi.

28 VAADDEN 26'SI TAMAM

Bu konuda bir vaadde bulunmadıklarını belirten Çelik ?Başörtüsünü çözeriz gibi Başbakanımız'ın meydanlarda verdiği bir demeç yok. Başbakanımız toplumsal uzlaşma zemini olduğunu ama kurumsal uzlaşmanın da olması gerektiğini ifade etti? dedi.

AK Parti'nin eğitimle ilgili 28 vaadi olduğuna işaret eden Bakan Çelik ?Bunun 26'sını yerine getirdik. Yerine getirilemeyen katsayı ve YÖK meselesidir? dedi. YÖK'ün kendisiyle problemleri olmadığını belirten Çelik ?Türkiye'de zihniyetler çatışması var. Demokratik cumhuriyet mi olacak bürokratik cumhuriyet mi olacak. Mesele budur? diye konuştu. Kendilerinin milletin temsilcisi olduğunu belirten Çelik, ?Millet benim müvekkilimdir. Müvekkilimi savunmak zorundayım. Ben müvekkilimin hür ve başı dik olarak yaşamasını savunurum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber