Erdoğan: Güvenli bölgeye olumlu bakıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisini grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ocak 2019 13:30, Son Güncelleme : 15 Ocak 2019 13:54
Erdoğan: Güvenli bölgeye olumlu bakıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP grup toplantısı sonrası gazeteciklere yaptığı açıklamada güvenli bölge konusuna olumlu baktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP grup toplantısının ardından TBMM'de soruları yanıtladı.

Erdoağan güvenli bölge konusuna olumlu baktığını söyledi."Amerika burada özellikle hava sahası vesaire bunların kontrolünü ele alırsa, bizde bu noktada aradaki tüm güvenlikleri ele alabiliriz ve burada bu insanların yaşam koşullarını iyileştiririz demiştim.

Ne yazık ki Obama bu konuda gerekli adımı atmadı. Olumlu baktı, güzel bir teklif dedi ama atmadı. Şu anda sayın Obama'nın bu yaklaşımı ki 30 km bir derinliktir. Üzerinde tüm arkadaşlarımızın konuşabileceği, benim de olumlu baktığım bir konudur.

Bu konu üzerinde çalışılabilir hatta 20 mil daha da uzatılabilir.Bu konu üzerinde çalışılabilir. Bu bölgede böyle bir adım atılabilir. Bu özellikle biz TOKİ olarak bu işin içerisine gireriz.

Ama bu konuda koalisyon güçleri maddi destekleri de bize verirlerse bu insanların güvenliğini de korumak kaydıyla güvenli bölgeyi halletmiş oluruz.

Bu göçü de tamamiyle engeller.Benim planlamam şöyleydi 500'er metrelik bahçesi olan, içinde iki kat zemin artı bir gibi konutlar yapılabilir.

Etrafında da bahçesi olur, onlar için yeni bir hayat başlayabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber