Resul Akay, Kamu-Sen'i hedef aldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASK Genel Başkanı Resul AKAY, Kamu-Sen Başkanı Bircan AKYILDIZ'ın kamu toplu iş sözleşmeleri ile ilgili açıklamasını talihsizlik olarak değerlendirdiğini söyledi.

AKAY konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; beş yıldır toplu görüşme masasından boynu bükük kalkan bir konfederasyonun başkanı, kamu toplu iş sözleşmeleri ile kamu kesimi işçilerine sağlanan kısmi iyileştirmeler karşısında, sanki memurlar adına toplu pazarlık müzakerelerini kendisi yapmamış gibi açıklamalar yaptığını belirterek, ?bu duruş ve anlayış sendikal mücadelenin doğası ile bağdaşmamaktadır.? dedi.

Hükümet ile yetkili kamu görevlileri sendikaları arasında yapılan toplu pazarlık müzakerelerine bakıldığında, kamu toplu iş sözleşmeleri ile kamu kesimi işçilerine, memur kesimine nazaran kısmi de olsa iyileştirmeler yapılmıştır diyen BASK Genel Başkanı Resul AKAY, ?bir çalışanın ekonomik ve sosyal durumunun iyileşmesi, bir emek örgütü için üzücü değil, sevindiricidir. Üzücü olan beş yıl boyunca pazarlık masasından boynu bükük kalkılmasıdır.? dedi.

AKAY açıklamasını şöyle sürdürdü.

?2007 yılında az maaş alan memurlara 4+4, diğerlerine 3+3 oranında artış yapılmıştır. ?Hükümete saçını yolduracağını' söyleyen Kamu-Sen Başkanı bu sözünü niçin tutamamıştır. Bu artışlara niçin sessiz kalmıştır. Hiçbir eylem yapmadan ?ona verdin, bana da ver? kolaycılığı ile sendikal mücadelede bir arpa boyu yol alınamaz. Kamu-Sen Başkanı bilmeli ki, memurların kendisine verdiği yetkinin özünde ağlamak, sızlanmak ve yakınmak değil, aksine kora-kor bir mücadele vardır.

Hükümet, beş yıl boyunca kamu görevlilerinin kazanılmış haklarını birer birer yok ederken, yetkili memur sendikaları eylem yerine söylem üretmişlerdir. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali ŞAHİN 30 Ağustos 2006 günü, saat 01,30 da tek taraflı olarak masayı terk ettiğinde, Kamu-Sen Başkanı ve arkadaşları cami avlusuna bırakılmış çocukların haleti ruhiyesi ile hareket etmek yerine, 2,5 milyon memura saygısızlık yapan hükümete bu hareketinin bedelini fatura etmeyi akıllarından bile geçirememişlerdir.

Sendikaların görevi, vatandaş gibi söylenmek ve oy tehdidi yapmak değildir. Sendikaların görevi, yanlış yapan hükümete oturduğu koltuğu ve dolaştığı meydanı dar etmektir. Yüz binlerce üyesi olan bir konfederasyon başkanı olaylar karşısında iki gözü, iki çeşme ağlamaz. Aksine mensuplarının sofrasına el uzatmayı alışkanlık haline getiren iktidarı ağlatır.? dedi.

Her yıl 15 Ağustos'ta yapılan toplu görüşmelerin, 2007 yılı için 1 Eylül tarihine ertelenmesini de değerlendiren BASK Genel Başkanı Resul AKAY açıklamasının sonunda, ?Toplu görüşme tarihi 1 Eylül'e ertelenmek yerine, 15 Haziran'a çekilmiş olsaydı memurların lehine bir durum ortaya çıkabilirdi. Seçimlerden sonra kurulacak hükümetten hiç bir hak alınamayacağını bilmek için sendikacılık yapmaya gerek yoktur, bunu bilmek için bu ülkede yaşamak yeterlidir. Anlaşılan o ki, Kamu-Sen Başkanı ve arkadaşları başka bir dünyada yaşamaktadır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber