Malatya'da biri başhekim 6 doktor, 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'da resmi evrak tanziminde yalan beyanda bulunmak iddiasıyla yargılanan biri başhekim 6 doktor, 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Doktorların hapis cezası mahkemece 945 YTL para cezasına dönüştürüldü.

Pütürge Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında doktorlar M.B, H.Y, B.A, G.M, D.Y ve T.M hazır bulundu.

Haklarında, 2002 ve 2003 yıllarında Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Yataklı Tedavi Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne gönderilen nöbetçi doktor listesiyle, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü'ne tahakkuk için gönderilen nöbetçi doktor listesi arasında fark olduğu ve nöbet tutmadıkları halde nöbetçi gösterdikleri gerekçesiyle dava açılan doktorlar suçlamaları reddetti.

Doktorlar listelerdeki farklılığın ambulans ve acil serviste görev yapan doktorların fazla mesailerinden ileri geldiğini savundu.

12 tanığın dinlendiği duruşmanın sonunda mahkeme heyeti, biri başhekim 6 doktorun resmi evrak tanziminde yalan beyanda bulunmak suçundan 3 ay 15'er gün hapis cezası ile cezalandırılmasına, cezaların her gün için 9 YTL olmak üzere 945'er YTL para cezasına çevrilmesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber