Ordu nasıl milletinse Diyanet de milletin

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Haziran 2007 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Büyükanıt'ın gündeme getirdiği ?İşbirlikçi imam'ı AKŞAM'a değerlendirdi: O, kadrolu imamımız değil. Diğer kurumlar ne kadar temizse biz de o kadar temiziz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın gündeme getirdiği ?PKK işbirlikçisi imam' konusunda değerlendirmede bulunarak, ?Din görevlisi teröre, şiddete bulaşamaz. Bu onun tabiatıyla çelişir? dedi. Bardakoğlu, Büyükanıt'ın örnek verdiği Çukurca Cevizli Köyü'ndeki imam konusunda da ?O, kadrolu imamımız değil. Bölge insanının ?mele' diye tanımladığı kişi. Diğer kurumlar ne kadar temizse biz de o kadar temiziz? diye konuştu. Bardakoğlu'nun AKŞAM'a verdiği yanıtlar şöyle:

GENELLEME YAPMAYIN: Münferit olarak bazı bölgelerde bazı din görevlileri, bazı suçlara, şiddete, hatta teröre destek olabilecek şekilde algılanabilecek olaylara karışabilir. 80 bin din görevlimiz var. ?Bunların hiçbiri uzaktan, yakından, dolaylı ya da doğrudan hiçbir olaya karışmıyor' gibi bir iddia sahibi değiliz. Bunu zaten hiçbir kurum söyleyemez. Genel ifadeler yerine akademik bir yaklaşım sergilemek daha doğru olur.

İMAM DEĞİL ?MELE': Çukurca'da mayın döşemeye yardım ve yataklık suçlamasına karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınanlardan birisi, kendisini imam olarak tanıtmış. Araştırıldı. Kadrolu imam olmadığı ortaya çıktı. O bölge halkının ?mele' olarak tabir ettiği birisi olduğu tespit edildi. Sivil halktan birisi. Kuran okuyan, fahri imamlık yapan birisi olduğu belirlendi. Kim yaparsa, bu bizi üzer.

DİĞER KURUMLAR KADAR TEMİZİZ: Biz din görevlilerinin şahsi ve bireysel yanlışlarının olmadığını, hizmet kusurlarının olmadığını iddia etmiyoruz. Ama kusurları konusunda takip edilip ceza verilmesinin sağlandığı en sıkı kurumlardan biriyiz. Diğer kurumlarımızın mensupları ne kadar temizse, biz de o kadar temiziz. Biz özel olarak kusurlu bir toplum değiliz. Etkilenmenin en az yaşandığı bir toplum olma gayretindeyiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber