Diplomat kökenli aday MHP'nin politikasına karşı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 30 Haziran 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP lideri Bahçeli'nin en yakınındaki isimlerden, Ankara milletvekili adayı Deniz Bölükbaşı, partisinin Kuzey Irak operasyonunu destekleyen politikasına, siyasi ve ekonomik yaptırımlara öncelik verilmesi istemiyle karşı çıkıyor.

ÖNCELİK SİYASETTE

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, 1 Mart tezkeresinin mimarlarından Bölükbaşı, Kuzey Irak konusunda 'şahin' görüntüsü veren MHP'ye rağmen Kuzey Irak operasyonuna sıcak bakmıyor. Önceliğin siyasi ve ekonomik yaptırımlara verilmesi gerektiğini söyleyen Bölükbaşı, bu yaptırımlardan sonuç alınamadığı takdirde operasyonun düşünülmesi gerektiğini ifade ediyor. Bu kapsamda Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması gerektiği ve böylece Barzani'nin dize geleceği görüşünü savunan Bölükbaşı, yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor:

ELEKTRİĞİ KESMELİ

"Barzani'nin elektriği kesilmeli, Türk hava sahası üzerinden yapılan uçuşlar durdurulmalı." Bunlar yapılmadığı için Kürt devletinin temelinin Türkiye tarafından atıldığı iddiasında bulunan MHP kurmayı, Kuzey Irak'a yapılacak operasyonun ABD ikna edilerek yapılmasından yana. Bunu Irak'ı kontrol eden gücün ABD olmasına bağlıyor. AB'nin Türkiye'nin önüne koyduğu yol haritasında 'azınlık yaratma hevesi' bulunduğunu savunan Bölükbaşı, MHP'- nin AB ile ilişkilerin kopmasını istemediğini belirtiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber