'Vatansever Kuvvetler'in 18 yöneticisi gözaltında

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 30 Haziran 2007 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği Başkanı Taner Ünal ve derneğin genel sekreteri Mesut Sezer'in de bulunduğu 18 kişi gözaltına alınarak Ankara'ya getirildi

Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği (VKGH) başkan ve yöneticileri gözaltına alındı. Ankara, Mersin, İstanbul, Muğla, Antalya başta olmak üzere değişik illerde dün sabah saatlerinde eşzamanlı olarak başlatılan operasyonu Ankara Organize Suçlar Şube Müdürlüğü bu illerdeki emniyet güçleriyle birlikte yürüttü. Gözaltına alınan yaklaşık 18 kişinin tamamı Ankara'ya getirildi. Gözaltına alınanlar arasında VKGH Derneği'nin Genel Başkanı Taner Ünal ile derneğin Genel Sekreteri ve Mersin Şube Başkanı Mesut Sezer de bulunuyor.

2 BOMBA DAHA ÇIKTI

Ümraniye'deki bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılarla ilgisi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Tekin'in sorgusunda elde edilen bilgiler ışığında Taner Ünal ve arkadaşlarına yönelik operasyon başlatıldığı bildirildi. Ünal, Ankara'da gözaltına alınırken, Mesut Sezer'in ise Mersin'deki evinden alındığı bildirildi. Her iki ismin ev ve işyerleri ile dernekle bağlantısı olan yerlere yapılan aramalarda çok sayıda dokümana el konuldu. Operasyon kapsamında İstanbul'da yapılan baskınlarda ise iki adet el bombasının ele geçirildiği öğrenildi. VKGB Derneği başkan ve yöneticilerine yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında emekli askerlerin de bulunduğu bildirildi. Emniyet savcılıktan 4 günlük gözaltı süresi istedi. Önümüzdeki günlerde operasyonun genişletilmesi beklenirken, operasyonun büyük bir gizlilik içinde sürdüğü kaydedildi.

ÇAPRAZ SORGULAMA

VKGH Derneği yöneticileri Mersin'in PKK'nın eline geçtiği propagandasıyla şehrin yörük köylerini İstiklal Savaşı vermeye çağırmışlardı. Gözaltında bulunanlardan VKGH'nin Mersin Şube Başkanı Mesut Sezer, bu köylerde yaptığı konuşmalarda "Damarlarında Türk kanı akanlar mitingimize katılsınlar" demişti. Taner Ünal'ın kartviziti Danıştay saldırısının bir numaralı sanığı Alparslan Arslan'ın üzerinde bulunmuştu. Ayrıca Ünal'ın Danıştay saldırısında adı geçen ve en son Ümraniye'de bir gece konduda ele geçirilen patlayıcılarla ilişkili olduğu iddiasıyla tutuklanan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'i tanıdığını ve görüştüğünü açıklamıştı. Gözaltındakilerin çapraz sorguya alındıkları bildirildi.

Öte yandan Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla ilgili gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan emekli yüzbaşı Gazi Güder ve Ayşe Asuman Özdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Savcının 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazı sonucu, şüphelilerin yakalanarak tutuklanmalarına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber