Adalet Bakanlığı icra dairelerindeki yolsuzluğa el koyuyor

Haber Giriş : 04 Temmuz 2007 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, ?icra dairelerinde yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlüklere? dikkat çekerek, bunun önlenmesi amacıyla 75 yıl önce hazırlanan İcra İflas Kanunu'nun değiştirileceğini duyurdu.

-Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan taslakla, icra ve iflas müdürlüklerinde yaşanan yolsuzlukların önlenmesi amacıyla, bu birimlerde para tahsilatı ve ödeme yapılmasına son verilecek. Her türlü tahsilat ve ödeme banka aracılığıyla yapılacak.

Adalet Bakanlığı, ?icra dairelerinde yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlüklere? dikkat çekerek, bunun önlenmesi amacıyla 75 yıl önce hazırlanan İcra İflas Kanunu'nun değiştirileceğini duyurdu. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan taslakla, icra ve iflas müdürlüklerinde yaşanan yolsuzlukların önlenmesi amacıyla, bu birimlerde para tahsilatı ve ödeme yapılmasına son verilecek. Her türlü tahsilat ve ödeme banka aracılığıyla yapılacak.

Adalet Bakanlığı'nca hazırlanan, İcra İflas Kanunu tasarı taslağı hakim ve Cumhuriyet savcılarının görüşüne açıldı. Adalet Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, yasadaki eksikler nedeniyle icra dairelerinde yolsuzluk ve usulsüzlüklere rastlandığı bildirildi. Bu durumun hizmet kalitesinin düşük ve verimsiz olmasına, vatandaşın adalete güven duygusunun sarsılmasına neden olduğu bildirildi. Duyuruda, ?Bu konuda haklı tepkilerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır? denildi.

Dzüenlemeyle, uygulamada yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve daha modern bir icra teşkilatının kurulmasının amaçlandığı bildirildi. Bu kapsamda icra ve iflas daireleri yeniden yapılandırılarak "icra ve iflas müdürlükleri" şeklinde düzenlendi. Adalet Bakanlığı bünyesinde icra ve iflas işlerinden sorumlu bir daire başkanlığı kurulduğu ve icra müdürlükleri idari yönden Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlandığı anımsatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber