Ankara'da sahte ehliyet ve diploma şebekesine baskın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Para karşılığı sahte diploma düzenleyerek sürücü kurslarından ehliyet veren 16 kişi gözaltına alındı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri bir istihbaratı değerlendirerek, para karşılığı sahte belgelerle sürücü belgesi düzenleyen bir kurs yeri tespit ettiler.

Yaklaşık 7 ay önce başlatılan ve "Dikiz Aynası" adı verilen çalışma kapsamında, sürücü kursunun sahibi Şükrü Ş. ile Battal K., Bülent A., Mehmet T., Necip U., Dursun D., Mehmet Ç., Garip K., Adem A., Osman P., Fatih G., Asiye K.,Feramiz T., Hülya Ö. ve sürücü kursunun müdürü Mustafa B., adlı kişiler gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte sahte sağlık kurulu raporları, kaşeler, mühürler, boş sürücü sertifikaları, Motorlu Taşıt Sınavına giriş belgeleri, sahte nüfus cüzdanları, sahte ehliyetler, sahte diplomalar, 4 adet şarjör ile çok sayıda fişek ele geçirildi.

Zanlıların, 2004-2006 yılları arasında trafik mevzuatında yer alan sürücü belgesi sahibi olmak için lise mezunu olma zorunluluğu nedeniyle, kişi başı 2 bin YTL alarak, sahte lise diplomaları düzenledikleri tespit edildi. Zanlıların, 2006'da yapılan ve 2011 yılına kadar ilkokul mezunlarının da sürücü belgesi alabilmesine yönelik mevzuat değişikliğinin ardından, para karşılığı sahte sağlık kurulu raporları, başkasının yerine sınava adam sokma gibi yöntemleri kullandıkları belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğünün 65 vilayetle yaptığı yazışma sonucu 3 bine yakın ehliyet taraması yapıldı. Şu ana kadar 18 kişiye sahte belge ile sürücü belgesi verildiği tespit edildi. Yetkililer sahte sağlık raporu ile sürücü belgesi alanlarla ilgili soruşturmanın ayrıca yürütüldüğünü belirterek, 300 ila 500 arasında bu yöntemle ehliyet sahibi olan kişinin ortaya çıkacağını tahmin ettiklerini bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber