CHP'li Topuz: 367 aranmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişiklik paketinin iptaline ilişkin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve CHP tarafından yapılan başvuruları reddetmesini değerlendirirken, kararın, cumhurbaşkanı seçimini kolaylaştırdığını söyledi.

Topuz, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören değişikliğin, referandumdan sonra uygulanabileceğini ifade etti.

22 Temmuz'da yapılacak milletvekili seçiminden sonra oluşacak Meclisin, cumhurbaşkanı seçimini yapacağını belirten Topuz, "Meclis cumhurbaşkanı seçimini yapacak ve 367 aranmayacak. Bunun sonucu odur. Meclis 184 ile açılacak ve cumhurbaşkanı seçiminin birinci ve ikinci turlarında 367 'evet' oyu çıkmazsa, üçüncü turda 276 oyla seçim yapılacak. İşimizi kolaylaştırmıştır, cumhurbaşkanı seçimini kolaylaştırmıştır. Meclis seçimden sonra toplandığında, çoğunluk, istediği kişiyi cumhurbaşkanı seçme imkanı elde etmiş demektir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber