06/07/2007 nin Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-?TÜRKİYE-PAKİSTAN-AFGANİSTAN ORTAK ÇALIŞMA GRUBU? İLK TOPLANTISI YAPILIYOR

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ev sahipliğinde Nisan ayında yapılan Türkiye-Pakistan-Afganistan zirvesinde oluşturulması kararlaştırılan Ortak Çalışma Grubu'nun ilk toplantısı Ankara'da yapılacak.

-Ortak Çalışma Grubu üyeleri, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile de görüşecek.(Saat:16.00/11.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN SAMSUN VE KASTAMONU'DA

-Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmalarına Samsun ve Kastamonu mitingleriyle devam ediyor. Erdoğan, bu illerde çeşitli açılışlara da katılacak.(Saat:14.00/19.15)

-DP LİDERİ AĞAR BURSA MİTİNGİ'NDE

-DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Bursa Mitingi'nde seçmenlere seslenecek.(Saat:18.00)

-SAADET PARTİSİ SEÇİM BEYANNAMESİNİ AÇIKLANIYOR

-Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, parti genel merkezinde seçim bildirgesini açıklayacak.(Saat:11.00)

-YOL-İŞ SENDİKASI GENEL KURULU YAPILIYOR

-Yol-İş Sendikası 8. Olağan Genel Kurulu, Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz ve Türk-İş Başkanı Salih Kılıç'ın katılımıyla Ankara'da yapılıyor.(Saat:10.00)

-DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Mayıs ayına ait ?Dış Ticaret Endeksleri?ni açıklıyor.(Saat:10.00)

-AVRUPA KONSEYİ'NİN 22 TEMMUZ SEÇİMLERİ İÇİN GÖZLEMCİ TALEBİNE AKP'DEN ONAY

-Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) 22 Temmuz'da yapılacak milletvekili seçimleri için gözlemci gönderilmesi konusunda karar aldı. Konsey bu kararı, AKPM Türk Delegasyonu Başkanı AKP'li Murat Mercan'a yazılı olarak iletti. AKP'li Mercan da, AKPM Genel Sekreteri Mateo Sorinas'a yazdığı mektupta, Konsey tarafından bu kararına olumlu yanıt verdi. Böylece, Türkiye tarihinde ilk kez bir genel seçimde AKPM tarafından oluşturulacak bir heyet gözlemci sıfatıyla görev yapacak. Heyette asil ve yedek olmak üzere 42 isim belirlendi.

-Bu arada, Konsey önceki seçimlerde de Türkiye'ye benzer tabepte bulunmuştu. Ancak Konsey bu konuda olumlu yanıt alamamıştı. TBMM eski Bakanvekili Uluç Gürkan, benzer talebin kendisinin AKPM Başkanvekili ve Türk Gurubu Başkanı olduğu dönemde de geldiğini belirtti ve bu talebi reddettiklerini söyledi. Gürkan, AKPM'nin Türkiye'deki seçimleri gözlemci sıfatıyla izleyemeyeceğinin bildirdi ve AKP'yi eleştirdi.

-Türkiye'nin AKPM'nin kurucu üyesi olduğuna dikkat çeken Gürkan, ?Bu yapılan işlem Avrupa Konseyi'nin demokrasi iddiasını realize edip edemeyeceğini gözetlediği ülkeler için uygulanan bir şey. Avrupa Konseyi, İngiltere'de, Almanya'da bunu yapmaz. Bugüne kadar Türkiye'de bunu yapmamıştı? diye konuştu.

-PARTİLERİN ?ASAYİŞ BERKEMAL? VAATLERİ

-22 Temmuz öncesi siyasi partiler seçim beyannamelerinde pek çok vaatte bulunurken, bu vaatler arasında başta kapkaç ve hırsızlık olmak üzere suçlarla mücadele ve asayiş de önemli yer tutuyor. Partilerin vaatleri arasında ?Yaya Devriye Timleri?nden ?Gece Polisi?ne MOBESE'nin yaygınlaştırılmasından 112 Acil Yardım Çağrı Merkezi projesine kadar sayısız proje yer alıyor.

-AKP, yeni dönemde suçları, ?Asayiş Suçlarıyla Mücadele Stratejisi? geliştirerek ve ?112 Acil Yardım Çağrı Merkezi Projesi?ni yaşama geçirerek önleyecek.

-CHP, ?Yaya Devriye Timleri? oluşturacak, semt karakollarını yeni bir anlayışla yeniden düzenleyecek ve karakolları şeffaflaştıracak. CHP'nin seçim beyannamesinde Emniyet'teki yapılanmaya da dikkat çekilerek ?Emniyet teşkilatı her türlü siyasal yapılanmanın dışında tutulacak, her türlü çıkar ilişkilerinden ?bağnaz ve yobaz' sızmalardan, her türlü örgütlü kuşatmalardan arındırılacaktır? denildi.

-MHP, şehir terörü ve suçla mücadeleyi "Eylem Planı" ile çözmeyi planlıyor. MHP bu çerçevede saat 22.00-06.00 arasında görev yapacak ?Gece Polisi? uygulaması başlatacak.

-Demokrat Parti ise suçla mücadeleyi MOBESE'yi başta suç yoğunluğu olan iller olmak üzere süratle bütün illere yaygınlaştırarak çözmeyi hedefliyor.

-MALİYE'DEN İCRALARA ?SEÇİM-TATİL? MOLASI

-Maliye Bakanlığı, denetim birimlerini mali tatil sürecinde ?mükelleflerin üzerine gitmeyin? diye şifahen uyarırken, maliyeciler 22 Temmuz'a kadar icra takibi de yapmayacak.

-Maliye yetkilileri denetimlerin devam edeceğini, muhasebeci ve müşavirlerin tatilde olması nedeniyle mükelleflere icra götürülmeyeceğini bildirdi.

-YATIRIM PROGRAMI'NDA ?HASTANE YAPIMINA? SINIRLAMA

-Çok düşük kapasiteyle kullanılan, etkinliği kaybetmiş hastanelerin bulunduğu illerde inşaatı başlamamış hastane projeleri 2008 Yatırım Programı'na alınmayacak. Düşük kapasiteyle kullanılan sağlık birimlerinin bulunduğu yerlerde bir ikincisi için proje teklif edilemeyecek.

-Faaliyete geçen hastanelere, ek bina, yenileme, donanım alımına yönelik projelere kendi öz gelirlerinden kaynak ayrılacak ve bu kurumların döner sermaye gelirleri ile karşılayabilecekleri maliyetteki projeler için genel bütçeden ödenek talep edilemeyecek.

-Tıp fakülteleri, öğrenci kontenjanı artışı ile bağlantılı yatırımlarına ödenek talebinde bulunabilecek.

-BAŞSAVCI CANPOLAT MAHKUM OLDU

-Hayali ihracatçı Turan Çevik, oğlu Ahmet Hilmi Çevik ve damadı Erkan Yıldız'la "yakın dost" olduğu fotoğraflarla tespit edilen Beyoğlu eski Başsavcısı Ünal Canpolat "görevi kötüye kullanmak" suçundan mahkum oldu.

-YARGITAY: "SORGUSU YAPILMAYAN SANIK BERAAT EDEMEZ"

-Yargıtay, sanığın sorgusunun yapılmadan beraat yönünde hüküm kurulamayacağına karar verdi

-OECD-FAO TAHMİNİ: TÜRKİYE BÜYÜMEDE ÇİN'LE YARIŞACAK

-OECD ve BM Gıda ve Tarım Teşkilatı, ?2007-2016 Tarımsal Görünüm? raporunu açıkladı. Rapordaki tahminlere göre Türkiye 2016'ya kadar her yıl büyüme rekorları kırarak Çin'le yarışacak Hindistan'ı geçecek, büyüme rakamları yüzde 7.3' seviyesinde seyredecek.

-Tarımsal Görünüm Raporu'ndan: Türkiye tarımsal gıda ihracatçısı ülkeler arasında 13'üncülükten 14'üncülüğe düştü? Pirinç fiyatlarındaki yükselmenin ardında Türkiye, Suudi Arabistan, Çin ve Endonezya gibi ülkelerden gelen yüksek talep var ? Türkiye bahçe bitkileri ihracatında ABD, Hollanda, İtalya'dan sonra geliyordu. 2000'den sonra ise 7'nciliğe düştü? Kore ile Türkiye'nin dinamik ekonomileri, büyümeye yönelmeyi gayretle sürdürüyor?

-TÜRKİYE TURİZM GELİRLERİNDE DÜNYA 9'UNCUSU

-Dünya Turizm Örgütü verileri Türkiye'nin yüzünü güldürdü. Buna göre, 2007 yılının ilk 4 ayında tüm dünyada toplam 252 milyon kişi seyahat etti. Verilere göre, ilk 6 ayda ise Türkiye'ye toplam 9 milyon 184 bin 321 turist geldi.

-Türkiye'nin turist sayısında büyük bir düşüş yaşadığı 2006 yılında bile en çok seyahat edilen ülkeler arasında yaklaşık 19 milyon turist ile 11'inci, gelir sıralamasında ise 16.9 milyon dolar ile 9'uncu sırada aldığı belirlendi.

-TÜRKİYE'NİN KAFKASLARDAKİ ROLÜ ANKARA'DA TARTIŞILACAK

-Türkiye'nin Kafkaslardaki rolü, Konrad Adenauer Vakfı ve Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin, 9 Temmuz'da Ankara'da düzenleyeceği uluslararası çalıştayda tartışılacak.

-İŞTE PRENS CHARLES'A ?BITTIM SABUNU? SATAN MARDİNLİ

-Müslüman olup olmadığına ilişkin tartışmaların son dönemde yine gündeme geldiği İngiltere Prensi Charles'ın, sabunlarını Mardin'den aldığı ortaya çıktı.

-TÜRK GAZETECİLERİN OBJEKTİFİNDEN ?DARFUR? SERGİSİ

-Türk Kızılayı, iç savaştan etkilenen sivillerin yaşadığı Sudan'ın Darfur bölgesine düzenlenen geziye katılan Türk gazetecilerin objektiflerine yansıyan kareleri ?Sudan'ın Gözyaşları? sergisinde bir araya getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber