DTP'li bağımsız adaylar örgütleniyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel seçimde yüzde 10 barajını geçebilmek için bağımsız milletvekili adayı olan Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile bazı sol ve sosyalist parti üyeleri, "Bin Umut Adayları" ismiyle seçim çalışmalarını yürütüyor.

Kampanyalarında mor renk kullanan Bin Umut adayları arasında Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Orhan Miroğlu gibi tanınmış DTP'lilerin yanısıra Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) eski Genel Başkanı Ufuk Uras, EMEP'in eski Genel Başkanı Levent Tüzel ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Akın Birdal Gibi isimler yer alıyor.

44 ilde, 57 yedi bağımsız adayla seçime giren Bin Umut hareketi, oyların yoğun olduğu 12 ilde birden fazla aday gösterdi. İlerde açtıkları seçim büroları, duvar afişleri, pankartlar ve internet sitesiyle propaganda yapan adaylar, "Türkiye'ye sözümüz var" sloganını kullanıyor. İnternet sitesinde adaylar tanıtılıyor, faaliyetleri, amaçları ve kişiyle ilgili haberlere yer veriliyor. Demokratik Türkiye ve Kürt meselesine demokratik çözüm vaadiyle seçmenden oy isteyen adaylar, kamusal alanda Kürtçe'nin serbestçe kullanılabilmesi için kanuni ve hukuki düzenlemeler yapılmasını ve çok dilli resmi hizmet ve siyasi faaliyet serbestliği sağlanmasını istiyor.

DTP'li birçok isim yer aldığı Bin Umut listelerinde, sol ve sosyalist parti üyeleri de bulunuyor. Oy potansiyeli en yüksek il olan Diyarbakır'da Bin Umut listesindeki dört bağımsız aday arasında DTP'li Aysel Tuğluk ve SDP Onursal Başkanı Akın Birdal gibi tanınmış siyasiler de bulunuyor. Ufuk Uras İstanbul 1. bölgeden aday olurken şair Şükrü Erbaş Ankara 1. bölgeden, Levent Tüzel İzmir 1. bölgeden bağımsız milletvekili adayı oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber