Aralarında bir polisinde olduğu kredi kartı kopyacılarına 84 yıl hapis

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Temmuz 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında bir trafik polisinin de bulunduğu çetenin, vatandaşların kredi kartını kopyalayarak, trilyonlarca liralık gelir elde etmesiyle ilgili olarak, 16 kişi hakkında dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 16 sanığın, ?suç işlemek için örgüt kurmak, sahte kredi kartı kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik yapmak? suçlarından 41 yıldan 84 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmaları istendi.

?Manyetik? adı verilen operasyon kapsamında, gerçek kredi kartlarının arka yüzündeki manyetik şerit bilgilerini silerek, boş bir karta kopyalayan 16 kişi, gözaltına alınmıştı. İddianamede, sahte kredi kartı hazırlama işlemleri konusunda, ?Bu fiil, bazen gerçek kartın arka yüzünde bulunan manyetik şerit bilgileri silinerek, başka kart hamillerinin bilgilerinin yüklenmesi suretiyle yapılmakta, bazen de boş bir kart üzerine başka manyetik şerit bilgileri kopyalanmaktadır? denildi.

Örgüt lideri olduğu iddiasıyla 84 yıla kadar hapis cezası istenen Nadi Ç. ile diğer 15 sanığın yargılanmasına, önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber