'Vatansever' sırları

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Temmuz 2007 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tutuklu dernek yöneticisi Cinali'nin bazı üst rütbedeki subaylarla buluşmalar yaptığı belirlendi. Örgütün İmami adlı bir Suriyeliyle bağlantısı olduğu da ortaya çıkarıldı

Özel yetkilendirilmiş Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi (VKGB) adlı derneğe yönelik olarak yürütülen soruşturmada, tutuklanan Dernek Başkan Yardımcısı Vehbi Şanlı'nın kendisini çevresine çizgi roman kahramanı olan "Yüzbaşı Volkan" ismiyle tanıttığı belirlendi. Polisin mahkeme kararıyla yaptığı gizli izlemelerde, tutuklu dernek yöneticisi Ahmet Cinali'nin bazı rütbeli Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarıyla buluştuğu tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, polis, "Girdap" adı verilen operasyonda yakalanan sanıklara ait telefonlarla yapılan yaklaşık 100 bin telefon görüşmesini izledi, bunlardan suç unsuru taşıyan yaklaşık 1500'ünü dosyaya koydu. Tutuklanan Dernek Başkanı Taner Ünal'ın ev ve işyerinde yapılan aramalarda bulunan 500 kadar bilgisayar CD'si incelemeye alındı.

'2. Yeşil' Ahmet Cinali

Mahkemeden alınan "gizli izleme" kararları doğrultusunda polisin yaptığı kameralı takiplerde "2. Yeşil" olarak nitelendirilen dernek yöneticisi Ahmet Cinali'nin, Ankara'da görevli bazı TSK personeliyle zaman zaman bir araya geldiği tespit edildi.

Telefon dinlemeleri sırasında, sahte TSK kimlikleriyle yakalanan dernek yöneticisi Vehbi Şanlı'nın da "Yüzbaşı Volkan" kod adıyla Antalya'da yaptığı bir telefon görüşmesinde, bir adamından "Rus hayat kadını istediği" anlaşıldı.

Polise ve savcılığa konuşmadığı için "kara kutu" olarak nitelendirilen Halit Bozdağ Güngör'ün, Suriye'de bağlantılı olduğu kişinin "İmami" adlı bir yabancı olduğu belirlendi. Güngör'ün, Bingöl'deki tren kazasında ortaya çıkan silahlarla ilgili olarak telefonla görüştüğü 3. kişiden "bu konuda İmami'den bilgi almasını" istediği, İran'da silah ticareti konusunda görüştüğü kişiyle de İngilizce konuştuğu saptandı.

Emekli generalden tepki

Güngör'ün, kendisi gibi tutuklu olan dernek yöneticisi Salih Zeki Balaban'la Kadıköy'de bir askeri tesiste sık sık biraya geldiği kaydedildi. Polisin Güngör'ü, babası emekli albay olan Balaban'la bu buluşmasını izledikten sonra takibe alıp yakaladığı ifade edildi.

Ünal'ın ifadesinde adı geçen emekli Tümgeneral Alaattin Parmaksız'la ilgili yazılı bir açıklama yapan avukatı Aytekin Erol, "İsminin, birtakım açık veya gizli şiddetin zerresinin dahi yol olarak düşünülebileceği grup ve hele menfur eylemlerle ilintilendirilmesi, kişilik haklarına ağır bir saldırıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber