Mitingçi rektör öğrencileri savaşa çağırdı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının yaşandığı günlerde Ankara'da düzenlenecek olan Cumhuriyet Mitingi'ne öğrencileri götürmek için o tarihteki sınavları erteleyen ve ücretsiz 20 otobüs kaldıran İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, üniversitesinin mezuniyet töreninde öğrencileri bu kez savaşa davet etti.

Rektör Hilmioğlu, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, ulus olarak "Ne mutlu Türküm" demekten onur duyanlarla "Türkiyeliyim" diyenlerin savaşması gerektiğini savunarak, "Ulus olarak bir savaşın verilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu savaş, emperyalizm ile bağımsızlık düşüncesinin savaşıdır. Bu savaş, sömürgeci güçlerin taşeronu bölücülük ve irticaya karşı ulus birliğini ve laikliği savunan Cumhuriyetçilerin savaşıdır. Bu savaş, 'Ne mutlu Türküm' diyebilenler ile bunu diyemeyenlerin savaşıdır. Bu savaş, 'Türküm' demekten onur duyanlarla, bunu diyemeyip 'Türkiyeliyim' diyenlerin savaşıdır. Bu savaş, 'Lozan' ile 'Sevr'in savaşıdır.'' dedi.

Öğrencilere, Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Sözkonusu vatansa gerisi teferruattır'' sözlerini hatırlatan Hilmioğlu, "Bugün sözkonusu olan sadece vatandır. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durumu doğru bir şekilde görmek, anlamak, algılamak ve gereğinde ülkemiz uğruna yaşamınız pahasına da olsa her tür mücadeleyi vermek zorundasınız. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durum, geleceğinize yönelik bütün bireysel kaygılarınızı artık önemsiz kılmaktadır. Yaşadığımız dönem Osmanlı İmparatorluğu'nun varlığının resmi olarak bittiği 1918 öncesi süreçten hiç de farklı değildir. Çözüm yine tarihimizde saklıdır. Çözüm 1919'da Atatürk'ün Samsun'da başlattığı milli mücadele ruhundadır.'' diye konuştu.

Hilmioğlu, yaptığı konuşmada ''sömürgeci dış güçlerin ve onların ülkedeki siyasi ve ekonomik işbirlikçilerinin'' ülkeyi parçalamaya yönelik uygulamakta olduğu planların ülke sınırlarını ciddi olarak tehdit eder boyuta geldiğini savunarak, bu tehditlere karşı ulus olarak bir savaşın verilmesinin zorunlu olduğunu kaydetti.

Rektör Hilmioğlu, ''Etnik ayrılıkçı terör örgütüne sözde uygar ülkeler tarafından on yıllardır her tür yardım ve yataklık yapılmaktadır. Hergün birkaç erimiz veya subayımızın şehit olduğu bu günlerde teröre karşı etkin hiçbir siyasal kararın alınmadığını tarih kaydetmektedir. Bu siyasal ihanetin hesabı elbet bir gün tarih önünde verilecektir. Sevgili gençler, sömürgeci dış güçlerin ve onların ülkemiz içerisindeki siyasi ve ekonomik işbirlikçilerinin, ülkemizi parçalamaya yönelik olarak on yıllardır uygulamakta olduğu bu planlar artık ulusal birliğimizi, bağımsızlığımızı ve sınırlarımızı ciddi olarak tehdit eder boyutlara ulaşmıştır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber