Bakanlık ısrarlı: Sağlık ocakları ücretsiz

Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, sağlık ocaklarında hizmetin ücretsiz olarak sunulduğunu belirterek, SSK aile fertleri ile Bağ-Kur mensuplarından, eczanelere başvuru sırasında alınan katkı payının, Bakanlık ile bir ilgisi bulunmadığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, birinci basamak sağlık hizmetlerinin ücretsiz olarak sunulması ile ilgili uygulamaya 2 Temmuz günü başlandığı ve hala devam ettiği bildirildi. ?Uygulama ile sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızdan da ücret alınmadan muayene, tetkik ve müdahaleleri yapılmaktadır? denilen açıklamada, konuyla ilgili fatura düzenlemesi yapılmadığından işgücü ve kırtasiye tasarrufu da yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, ?SSK aile fertleri ile Bağ-Kur mensuplarından katkı payı alınması uygulaması ise ilgili kurumların kanunlarında yer alan uygulamalar olup, eczanelere başvuru sırasında alınmaktadır. 0.95 YKr veya 1 YTL civarında olarak alınan bu sembolik katkı paylarının Bakanlığımızla bir ilgisi olmadığı gibi, Bakanlığımıza aktarılması da söz konusu değildir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber