Hükümet Köşk seçiminde tavrını netleştirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. 59. hükümetin son bakanlar toplantısı 5 saat sürdü.

Toplantının ardından Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Abdüllatif Şener açıklama yaptı. Toplantıda gündemdeki konuların görüşüldüğünü söyleyen Şener, "ilk gündem maddemiz Avrupa Birliği'dir. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan AB süreciyle ilgili bilgi verdi. AB ile ilgili sunumdan sonra değişik konular özel gündem maddesi olarak serbest bir şekilde konuşulmuş ve müzakereye açılmıştır." şeklinde konuştu.

Şener, Orman Bakanı Osman Pepe'nin son günlerde çıkan yangınlarla ilgili değerlendirmeler yaptığını ve ayrıntılı bilgiler verdiğini söyledi. Daha sonra Karadeniz Bölgesi'nin temel ve en fazla üretilen ürünü olan fındık konusunun ele alındığını söyleyen Şener, "Fındık fiyatlarıyla ilgili detaylı açıklamayı Tarım Bakanı Mehdi Eker yapacaktır." dedi.

Şener, "168. Bakanlar Kurulu toplantımız bu gündem konularıyla tamamlanmıştır. Bakanlar Kurulu toplantısının yasama döneminin son toplantısı olma ihtimali vardır." dedi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şener, cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili bir soruya, "Süreç normal işlerse, 11. cumhurbaşkanını seçimden sonra TBMM seçecektir. " dedi.

Şener, tezkere konusunda karar almaya yönelik bir değerlendirme yapılmadığını da belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber